11. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Manželka amerického herca Stephena Collinsa poprela správy, podľa ktorých dala médiám nahrávku odhaľujúcu zneužívanie detí jej manželom. Faye Grant uviedla, že záznam, ktorý vytvorila bez Collinsovho vedomia počas spoločných návštev manželskej poradne v roku 2012, dala v tom istom roku polícii. "Dnes ráno som sa prebudila a dozvedela som sa, že veľmi tajná nahrávka, ktorú som dala úradom v roku 2012 v súvislosti s vyšetrovaním, sa nedávno dostala do médií. Nemám s tým však nič spoločné," vyhlásila pre reláciu E! News.
Collins, známy predovšetkým ako kňaz a otec Eric Camden zo seriálu V siedmom nebi (1996 - 2007) a herečka Faye Grant sa od roku 2012 rozvádzajú. Po tom, ako sa kompromitujúce informácie dostali na verejnosť, objavili sa správy, podľa ktorých sa Grant snaží manžela vydierať. "Tvrdenie, že moja klientka sa prostredníctvom nahrávky pokúša vydierať pána Stephena Collinsa je vymyslené a urážlivé a úplne nepravdivé. Faye nikdy nežiadala viac ako 50 percent spoločného majetku, na čo má podľa kalifornských zákonov nárok. Nahrávky pána Collinsa nie sú súčasťou súdneho pojednávania týkajúceho sa ich rodiny, ani iných rokovaní s ním súvisiacich," uviedol právny zástupca 57-ročnej Grant Larry Ginsberg.
Collins sa na nahrávke priznal k incidentom s tromi dievčatami vo veku od jedenásť do trinásť rokov. Jednou z nich mala byť príbuzná jeho prvej manželky Marjorie Weinman, ďalšou dcéra jeho susedov v Los Angeles a tretia pochádzala z New Yorku. Prípad vyšetruje polícia.
Škandál sa už negatívne podpísal aj na hercovej kariére. Predstavitelia televízie ABC informovali, že Collinsa vystrihli z pripravovanej epizódy štvrtej sezóny seriálu Škandál (2012), v ktorom sa 67-ročný herec už raz objavil. Collins taktiež prišiel o úlohu v pripravovanom pokračovaní komédie Macík (2012). Stanica Up TV zas po prevalení sa škandálu stiahla z vysielania reprízy spomínaného seriálu V siedmom nebi a magazín The Wrap informoval, že Collins rezignoval na svoj post v odborovej organizácii Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA).
Stephen Collins je známy najmä vďaka spomínanému seriálu V siedmom nebi. Okrem toho si zahral v snímkach ako Všetci prezidentovi muži (1976), Star Trek: Film (1979), Jumpin' Jack Flash (1986), Klub odložených žien (1996), Šialená jazda (1999) alebo Krvavý diamant (2006). Collins sa okrem herectva venuje aj hudbe. Na konte má albumy Sondheim: Putting It Together (1993), Stephen Collins (2003) a The Hits Of Rick Nelson (2005). Je tiež autorom dvoch kníh.



 Európska komisia (EK) v piatok schválila prevzatie holandskej káblovej spoločnosti Ziggo skupinou Liberty Global. Podmienkou pre súhlas bol záväzok skupiny predať svoj prémiový televízny kanál Film1. Liberty Global tiež súhlasila, že v dohodách so zmluvnými partnermi počas nasledujúcich ôsmich rokov neobmedzí ich právo ponúkať obsah prostredníctvom internetu. Liberty Global dosahuje 90 % svojich globálnych tržieb v Európe. Firma vlastnená miliardárom Johnom Malonom súhlasila s ústupkami Bruselu po tom, čo komisia upozornila, že fúzia môže v Holandsku obmedziť konkurenciu a spôsobiť rast cien pre spotrebiteľov.
Kúpu najväčšej holandskej káblovej spoločnosti Ziggo za zhruba 10 mld. eur oznámila Liberty Global začiatkom tohto roka. Vlani sa zase skupina dohodla na akvizícii britskej telekomunikačnej a mediálnej skupiny Virgin Media za 24 mld. USD.
Súčasťou skupiny Liberty Global je aj UPC Holding, ktorý je poskytovateľom televízie, vysokorýchlostného internetu a telefónnych služieb v desiatich krajinách. Na Slovensku pôsobí UPC Holding prostredníctvom spoločnosti UPC Broadband Slovakia, s. r. o. ktorá poskytuje služby televízie, širokopásmového vysokorýchlostného internetu a telefonovania.

Na motívy snímky Strážcovia Galaxie (2014) vznikne animovaný seriál. Pre americkú televíziu Disney XD ho vytvorí spoločnosť Marvel Television, pričom sa v ňom objavia všetci hrdinovia filmu Peter Quill, Gamora, Drax, Groot a Rocket. Seriál by sa mal na obrazovky televízie dostať v budúcom roku.
„Film sa rýchlo stal svetovým fenoménom. Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťou Marvel Television, s ktorou chceme priniesť pútavý animovaný seriál,“ uviedol vo vyhlásení predstaviteľ televízie Disney XD Marc Buhaj. „Toto je veľmi vzrušujúci čas, pretože sa chystáme rozšíriť vesmírnu stránku marvelovského sveta,“ povedal zasa riaditeľ Marvel Television Jeph Loeb. „Po tom, čo sa objavili vo filme, všetci chcú vidieť viac Petra Quilla a jeho tím,“ dodal tiež Loeb. 

Snímka Strážcovia Galaxie (2014) sa stala prvým filmom uvedeným v roku 2014, ktorý v amerických kinách dosiahol tržby viac ako 300 miliónov dolárov (237 miliónov eur). Na Slovensku mal film distribučnú premiéru 31. júla. Vo filme sa predstavili napríklad Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Michael Rooker, Glenn Close či Benicio Del Toro. O réžiu sa postaral James Gunn. Pokračovanie snímky uvedú do amerických kín 27. júla 2017. 

 ©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.