18. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízna spoločnosť NBC pripravuje remake britského seriálu The IT Crowd (2006 - 2013), ktorý je známy aj pod názvom Ajťáci alebo Partička IT. Informoval o tom portál Deadline, podľa ktorého si už NBC objednala nakrútenie pilotného filmu. Podieľať by sa na ňom mal tvorca projektov Scrubs (2001 - 2010) či Cougar Town (2009) Bill Lawrence a scenáristi Neil Goldman a Garrett Donovan. Herecké obsadenie zatiaľ nie je známe.
Seriál Ajťáci sa odohrával vo fiktívnej firme Reynholm Industries. Stredobodom pozornosti bolo predovšetkým IT oddelenie, kde pracoval počítačový génius Maurice a lenivý Roy. Ich nadriadenou bola Jen, ktorá však o informačných technológiách nič netušila, z čoho vyplynulo množstvo humorných situácií. Dôležité úlohy zohrali aj šéfovia spoločnosti Denholm Reynholm v podaní Chrisa Morrisa a jeho syn Douglas. Seriál má na konte tri televízne ceny BAFTA.
NBC začala na seriáli pracovať už v roku 2006 a obsadila doň Joela McHalea, Jessicu St. Clair a Rockyho Carrolla. Na obrazovky sa však nikdy nedostal. V britskej verzii scenáristu Grahama Linehana sa v hlavných úlohách predstavili Chris O'Dowd, Richard Ayoade a Katherine Parkinson.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.