3. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Britský princ William a jeho manželka Kate pohrozili, že podajú trestné oznámenie na fotoreportéra, ktorý prenasleduje ich malého syna princa Georgea. Informovala o tom dnes agentúra AP.
Kancelária Kensingtonského paláca, ktorý je sídlom mladého kráľovského páru, dnes vo svojom vyhlásení oznámila, že William s Kate už v minulosti "podnikli právne kroky smerujúce k tomu, aby istá osoba prestala obťažovať a prenasledovať princa Georgea a jeho opatrovateľku pri ich každodennom bežnom živote".
Podľa Kensingtonského paláca je nemenovaný fotograf podozrivý z toho, "že princa sleduje".
Princ George je v poradí tretím následníkom britského trónu. Vo vyhlásení Kensingtonského paláca sa ďalej uvádza, že jeho rodičia si uvedomujú výnimočnosť verejnej funkcie, ktorú jedného dňa zdedí, ale kým je malý, mal by mať možnosť viesť čo najbežnejší život.
Palác svoje vyhlásenie vydal po tom, ako sa v novinách Evening Standard objavila správa, že istý fotograf sa pokúsil urobiť snímky malého princa v londýnskom Batterseaskom parku.
William a Kate, ktorí práve čakajú druhé dieťa, chcú svoje potomstvo uchrániť pred intenzívnym záujmom médií.


Novou majiteľkou renomovaného mesačníka The Art Newspaper sa stala ruská podnikateľka, zberateľka umenia a od roku 2012 aj vydavateľka jeho ruskej mutácie Inna Baženovová.
O predaji mesačníka dnes informoval v londýnskej galérii Tate Britain jeho zakladateľ, taliansky vydavateľ Umberto Allemandi s tým, že tak urobil s ohľadom na svoj vysoký vek. Predajnú cenu nezverejnili.
Baženovová sa chce zasadiť za zachovanie redakčnej nezávislosti mesačníka, ktorý osobne vníma ako Financial Times sveta umenia.
Šéfredaktorka Jane Morrisová pre agentúru DPA uviedla, že roky sa nemohlo investovať do rozvoja periodika a preto dúfa, že teraz sa sieť časopisov podarí posilniť.
Po tom, ako k pôvodnému Il Giornale dell'Arte, založenému v roku 1983 v Turíne, pribudli medzinárodné mutácie v Londýne, New Yorku, Aténach, Paríži, ako aj ruská a čínska mutácia, sa teraz nevylučuje aj vydávanie nemeckej verzie.

Copyright © TASR 2014