13. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 


Anglický hudobník Sting sa predstaví v televíznej talkšou Inside The Actors Studio, ktorú uvádza moderátor James Lipton. Šesťdesiattriročný spevák bude v epizóde, ktorú odvysielajú 23. októbra, hovoriť o svojom osobnom aj pracovnom živote. Okrem iného predstaví aj svoj nový muzikál The Last Ship, ktorý bude mať premiéru 26. októbra na Broadwayi. Predstavenie je inšpirované rovnomenným Stingovým albumom, ktorý vydal vlani v septembri. Sting v Inside The Actors Studio taktiež zahrá niekoľko svojich skladieb.
Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvý sólový počin The Dream Of The Blue Turtles. Jeho zatiaľ poslednou, jedenástou sólovkou je spomínaná The Last Ship. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Turecké úrady dnes prepustili troch nemeckých fotografov, ktorých zadržali počas víkendu na juhovýchode krajiny, keď robili fotoreportáže z kurdských protestov proti extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) a proti nečinnosti tureckej vlády.
      Ako informoval nemecký denník Bild, turecké úrady trojicu mužov obvinili zo špionáže a provokácií. Turecký prokurátor by mal dnes rozhodnúť o ich deportácii z krajiny, uviedol prostredníctvom mikroblogu v sieti Twitter jeden z fotografov Christian Grodotzki.
      Trojicu fotokorešpondentov, ktorí pracovali na voľnej nohe, zadržali v sobotu v Diyarbakire, kde sa od začiatku minulého týždňa konajú demonštrácie na podporu kurdských obrancov prevažne kurdského mesta Kobané na severe Sýrie a proti váhavosti tureckej vlády angažovať sa pri pokusoch o zastavenie postupu IS.
      Intenzita nepokojov v provincii Diyarbakir si vynútila vyhlásenie zákazu nočného vychádzania a vydanie rozkazu na rozmiestnenie jednotiek armády v hlavnom meste provincie. Denník Hürriyet upozornil, že sa tak stalo prvýkrát od roku 2002, keď bol po mnohých rokoch v provincii zrušený výnimočný stav.
      Kurdské milície a džihádisti z IS zvádzajú o strategicky významné Kobané ťažké boje od polovice septembra. Bojovníci IS sa už dostali do samotného mesta a kurdskí ozbrojenci s nimi v súčasnosti bojujú o každý dom.

 

Španielska herečka Penélope Cruzová je podľa magazínu Esquire "najzvodnejšia žijúca žena". Tento titul jej časopis udelil ako 11. žene v poradí. Pred ňou ho získali Angelina Jolieová, Halle Berryová, Rihanna, Charlize Theronová a Scarlett Johanssonová.
      Hviezda filmov Vicky Cristina Barcelona (2008) či Vanilkové nebo (2001) pre časopis Esquire povedala, že ju v tínedžerskom veku a ako dvadsiatničku "priťahovala dráma", ale už o ňu nemá záujem.  
      Cruzová si stráži svoj súkromný život. Odmietla komentovať pre Esquire svojho manžela, herca Javiera Bardema, aj ich dve deti - s tým, že "to je iba naše".
      Najbližšie herečku bude možno vidieť v španielskom filme Ma Ma a so Sachom Baronom Cohenom v snímke Grimsby, ku ktorej napísal aj scenár.
      Novembrové číslo Esquire príde do predaja na budúci týždeň, informovala tlačová agentúra AP.

Copyright © TASR 2014