30. 11. 2014

Ceny Literárneho fondu

Ceny Literárneho fondu

Literárny fond ocení tvorcov zábavného umenia. Ceny za celoživotné dielo a Výročné ceny v oblasti divadla, rozhlasu a dabingu odovzdá v pondelok 1. decembra pred poludním v obradnej sieni Zichyho paláca na Ventúrskej ulici v Bratislave. Agentúru SITA o tom za Literárny fond - Výbor Sekcie pre tvorivú činnosť v oblasti rozhlasu, divadla a zábavného umenia informoval riaditeľ fondu Ladislav Serdahély.
Ceny za celoživotné dielo v oblasti divadla Literárny fond udelí v divadelnej oblasti: teatrologičke Elene Bláhovej - Martišovej, opernej speváčke Gréte Jeznej Švercelovej a hercom: Zuzane Kocúrikovej, Emilovi Kosírovi, Františkovi Livorovi, Eve Matejkovej, Jozefovi Mokošovi a Mariánovi Slovákovi. Za celoživotnú rozhlasovú tvorbu fond ocení prínos: Aleny Duchoňovej, Jany Hevešiovej a Miroslava Nemca.
Výročné ceny v oblasti Divadla získa v pondelok 27 osobností slovenskej divadelnej scény: Karol Čálik, Martin Čičvák, Zuzana Fialová, Daniel Fischer, Marián Chudovský, Igor Kasala, Ľuboš Kostelný, Dana Košická, Štefan Kožka, Terézia Kružliaková, Jevgenij Libezňuk, Miroslav Noga, Matúš Oľha, Tatiana Pauhofová, Marián Pecko, Roman Polák, Lenka Rajchmanová, Eva Sklyarova, Michal Soltész, Zdena Studenková, Ondrej Šoth, Kristína Turjanová, Michal Vajdička, Karol Vosátko, Daniel Výrostek a Juraj Žilinčár. Fond rozhodol, že výročné ceny v oblasti dabingu udelí: hercom Judite Bilej, Dušanovi Jamrichovi a Marekovi Majeskému, ako aj režisérom Štefanovi Mandžárovi a Jozefíne Šujanovej. Výročné ceny v oblasti rozhlasu získajú za svoju prácu: majster zvuku Milan Greguš, redaktorky a publicistky Gabriela Horečná a Táňa Kusá a režisérka Milena Lukáčová.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.