17. 11. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Nová verzia skladby Do They Know It's Christmas?, ktorá vznikla v rámci charitatívneho projektu Band Aid 30, mala premiéru počas vyhlasovania výsledkov televíznej súťaže X Factor v nedeľu večer. Britská televízia ITV v talentovej šou ponúkne pieseň spolu s videoklipom, ktorý budú tvoriť zábery z nahrávacieho štúdia. Nahrávka tentoraz vzniká na podporu boja proti ebole.
Band Aid 30 ohlásili írsky hudobník Bob Geldof a jeho škótsky kolega Midge Ure. Účasť na projekte už potvrdili One Direction, Ed Sheeran, Bono, Chris Martin, Ellie Goulding, Olly Murs, Emeli Sandé, Sam Smith, Paloma Faith, Sinéad O'Connor, Elbow, Bastille, Foals či Underworld. Pieseň bude produkovať Paul Epworth, obal singla má na starosti Tracey Emin.
Charitatívny projekt Band Aid vytvorili v roku 1984 Bob Geldof a Midge Ure, ktorí sú aj autormi skladby Do They Know It's Christmas? V ten istý rok v novembri vyšla aj prvá verzia tohto hitu, ktorý následne nahrali aj v roku 1989 pod názvom Band Aid II a v roku 2004 ako Band Aid 20. Na projekte spolupracovalo množstvo interpretov, ako napríklad Bono, Chris Martin, ale aj Phil Collins, George Michael, Francis Rossi, Sting, Boy George, Paul McCartney, Kylie Minogue, Natasha Bedingfield, Thom Yorke, Dido, Lemar, Snow Patrol, Joss Stone, Robbie Williams, Sugababes, Fran Healy a ďalší.
Američana Ala Rokera zapísali do Guinnessových svetových rekordov za najdlhšiu predpoveď počasia naživo. Šesťdesiatročný rodák z newyorského Queensu rozprával o počasí 34 hodín v rámci The Today Show americkej televízie NBC, pričom po každej hodine mal nárok na päťminútovú prestávku. O hodinu tak prekonal septembrový rekord Nórky Eli Kari Gjengedal. Al Roker sa musel venovať len predpovedi počasia. Divákov pritom mohol informovať o momentálnej situácii, mohol sa tiež zamerať na počasie uplynulých a budúcich siedmich dní. Po celý čas boli v jeho blízkosti dvaja nezávislí svedkovia. Počas predpovede mohli ľudia finančne prispievať na United Service Organizations (USO). Vďaka vysielaniu sa podarilo vyzbierať 70-tisíc dolárov (v prepočte približne 56-tisíc eur).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.