7. 11. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Koniec výpravného televízneho seriálu Panstvo Downton (Downton Abbey) je v nedohľadne. Jeho producent, britská televízna spoločnosť ITV oznámila, že si objednala už šiestu sériu dramatických príbehov zo života šľachtickej rodiny Crawleyovcov z opátstva Downton a ich služobníctva. Nakrúcať sa začne začiatkom budúceho roka, informovala tlačová agentúra AP.
Riaditeľ ITV pre dramatické programy Steve November dnes povedal, že Panstvo Downton je naďalej "fenomén". Produkcia podľa neho zatiaľ nevie, čo autor scenára Julian Fellowes naplánoval pre svoje milované postavy.
Seriál, ktorý získal americkú televíznu ceny Emmy, sleduje osudy ľudí z panstva Downton na pozadí spoločenských zmien v prvých dvoch desaťročiach 20. storočia.
V Británii sa v súčasnosti vysiela jeho piata séria, v USA ju televízna stanica PBS začne vysielať 4. januára.

Generálny riaditeľ Českého rozhlasu Peter Duhan požiada prezidenta ČR Miloša Zemana o schôdzku. Na stretnutí by sa malo hovoriť okrem iného aj o nedávno odvysielanom priamom prenose rozhovoru s hlavou štátu, v ktorom český prezident použil aj vulgarizmy.
Informovali o tom dnes verejnoprávny Český rozhlas i verejnoprávna Česká televízia.
Česká Rada pre rozhlasové a televízie vysielanie dostala iba do stredy 200 sťažností v súvislosti s reláciou, ktorá vyvolala v krajine vlnu kritiky.
Kauzou sa dnes zaoberalo v Prahe vedenie Českého rozhlasu. Podľa jeho hovorcu Jiřího Hošnu sa však nechystá zmena vysielania spomínanej relácie, ktorú by okruh Radiožurnál mal aj naďalej prinášať do príbytkov v priamom prenose.
Hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček v reakcii uviedol, že Duhan žiadal prezidenta o stretnutie už niekoľkokrát a vždy sa mu vyhovelo. V reakcii na otázku, či Miloš Zeman prijme šéfa verejnoprávneho rozhlasu aj tentoraz, poznamenal, že k spomínanému podľa jeho názoru netreba viac dodať.
S hlavou štátu chce o spomínaných vulgarizmoch hovoriť aj predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, ktorý sa v uplynulých dňoch priznal, že nevie, ako by prezidentom použitý slovník mal vysvetliť svojim potomkom. Podľa jeho názoru prezident nejde príkladom a mal by sa za svoje vystúpenie ospravedlniť, čo však Pražský hrad už skôr odmietol.

Copyright © TASR 2014