6. 11. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Nezávislý kandidát na starostu Petržalky Pavol Nechala podal žalobu na Petržalské noviny. Ako povedal, najskôr septembrové vydanie uverejnilo dva osočujúce listy čitateľov a vyjadrenie šéfredaktorky novín proti nemu, potom požiadal o právo na vyjadrenie proti vymysleným obvineniam. Využil aj ustanovenie zákona s právom na odpoveď, ale bez úspechu. Pre agentúru SITA Pavol Nechala potvrdil, že žalobu podal 29. októbra na Okresný súd v Bratislave.
Petržalské noviny číslo 19 podľa Nechalu uverejnili v rubrike Občiansky ring dva osočujúce listy "čitateľov“ a vyjadrenie šéfredaktorky voči nemu ako kandidátovi na starostu Petržalky. „Aj keď mi boli doručené e-maily iných čitateľov s opačným názorom adresované redakcii, tie uverejnené neboli. Svedčí to o silnej politizácii tohto periodika,“ dodáva Pavel Nechala.
Noviny bratislavskej mestskej časti označil Nechala za „diskrétny generátor peňazí a publicity pre vyvolených“ už v máji tohto roku. „Starosta Vladimír Bajan sa však nezastavil ani pri dodržiavaní povinností podľa tlačového zákona a preto som nútený sa brániť súdnou cestou,“ vysvetľuje Nechala svoj krok, ktorý považuje za posledné riešenie na zastavenie starostovej mašinérie klamstiev. Michaela Platznerová z kancelárie petržalského starostu pre agentúru SITA povedala, že "ide o ďalšiu z predvolebných aktivít kandidáta Nechalu a Miestny úrad Petržalka neeviduje žiadnu takúto žalobu."
Úrad pre verejné obstarávanie eviduje Podnet na vykonanie kontroly postupu verejného obstarávateľa pri zadávaní zákaziek, obsahom ktorého je žiadosť o preskúmanie súladu postupu verejného obstarávateľa Mestská časť Bratislava - Petržalka s ustanoveniami o verejnom obstarávaní. "Po vyhodnotení predmetného podania úrad v súčasnosti vykonáva úkony smerujúce k začatiu kontroly," uviedol pre agentúru SITA Ján Mažgút z Úradu pre verejné obstarávanie.
Mestská časť Bratislava – Petržalka uzatvorila v roku 2003 zmluvu so spoločnosťou VYDAVATEĽSTVO M. R. K., na základe ktorej mestská časť vydáva Petržalské noviny. V súčasnosti je uzatvorený už dvanásty dodatok k zmluve, pričom obsahom služieb poskytovaných spoločnosťou VYDAVATEĽSTVO M. R. K. je aj tlač a distribúcia Petržalských novín.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.