28. 11. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Za nového programového riaditeľa katolíckej televízie LUX bol s platnosťou od 1. decembra 2014 vymenovaný doterajší hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a riaditeľ Tlačovej kancelárie KBS (TK KBS) Jozef Kováčik.
Súčasne bol od 1. decembra vymenovaný za riaditeľa Klubu priateľov TV LUX Marián Bér, ktorý pôsobí ako prefekt Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave. Dnes o tom informovala Tlačová kancelária KBS v Bratislave.
Jozef Kováčik vystrieda vo funkcii doterajšieho programového riaditeľa Jána Buca (Ján Buc), ktorému uplynulo trojročné funkčné obdobie a má aj zdravotné problémy.
J. Kováčik pozitívne vníma, že do katolíckej televízie prichádza spolu s ďalším kňazom Mariánom Bérom a teší sa, že bude v kolektíve tvorivých ľudí.
Okrem spomenutých dvoch funkcií je J. Kováčik od apríla tohto roku aj správcom farnosti Kráľovnej rodiny v Bratislave. V súvislosti s vymenovaním za programového riaditeľa TV LUX informoval, že onedlho mu končí tretie funkčné obdobie hovorcu KBS, túto službu vykonáva už viac ako osem rokov a uplynulo tiež 10 rokov od jeho nástupu do funkcie riaditeľa TK KBS. Preto onedlho postupne odovzdá tieto funkcie svojmu nástupcovi.
Slovenská katolícka televízia Lux začala svoje samostatné vysielanie v roku 2008 prostredníctvom satelitu a káblovej televízie. Jej ambíciou je budovať na Slovensku televíznu alternatívu, prostriedok šírenia pokoja, povzbudenia a hodnôt, uviedla TK KBS.

Copyright © TASR 2014