29. 12. 2014

Láska na vlásku s rekordom

Láska na vlásku s rekordom

Lásku na vlásku si počas premiérového a reprízového vysielania na Jednotke pozrel takmer jeden milión divákov (skupina 12+). Počas oboch vysielaní bola jednotkou na trhu. Premiérové vysielanie bolo zároveň najsledovanejším vianočným programom na Jednotke za posledných 10 rokov (druhým najsledovanejším od spustenia peoplemetrových meraní).
"Som veľmi rád, že si rozprávka z našej dielne získala priazeň nielen divákov na Slovensku, ale zažiarila aj medzi programami v susedných Čechách," povedal o mimoriadnom úspechu riaditeľ RTVS Václav Mika.
Láska na vlásku zožala úspech aj u divákov v Českej republike (ČT1 ju premiérovo odvysielala v piatok 26.12. o 20.00), keď dosiahla sledovanosť 1,7 milióna divákov pri podiele 40,4 %. Láska na vlásku sa stala druhým najsledovanejším programom počas celého vianočného týždňa v Českej republike.
"RTVS vyvíjala túto rozprávku od jesene 2012 a už od momentu, ako sme na tomto diele začali pracovať, sme verili, že zaznamená úspech. Nielen čísla sledovanosti, ale aj návštevnosť v kinách predpovedá nový začiatok tvorby pre detského diváka," povedal Tibor Búza riaditeľ Sekcie programových služieb televíznej časti RTVS.