11. 12. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Cuba Gooding Jr. a jeho krajanka Sarah Paulson si zahrajú v prvej sezóne pripravovanej antológie American Crime Story s podnázvom The People V. O.J. Simpson. Televízny seriál by mal v každej sezóne priniesť spracovanie iného skutočného kriminálneho prípadu, pričom prvá bude sledovať proces s bývalým hráčom amerického futbalu O. J. Simpsonom.
Desaťdielna séria z produkcie Ryana Murphyho a Brada Falchuka vychádza z bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson (1997) z pera Jeffreyho Toobina. Štyridsaťšesťročný Gooding Jr. by mal stvárniť niekdajšiu hviezdu amerického futbalu a 39-ročná Paulson žalobkyňu Marciu Clark. Produkciou by mali odštartovať začiatkom budúceho roka v Los Angeles.
Sarah Paulson je v súčasnosti známa najmä z hororovej série American Horror Story (2011), kde účinkuje od jeho prvej sezóny, pričom v prvej s podtitulom Murder House stvárnila Billie Dean Howard, v druhej (Asylum) si zahrala Lanu Winters, v tretej (Coven) sa predstavila ako Cordelia Foxx a v aktuálnej, štvrtej (Freak Show) hrá Bette a Dot Tattlerové. Predstavila sa aj vo filmoch Po čom ženy túžia (2000), Kašlem na lásku (2004), Serenity (2005), Silvestrovská noc (2011), Martha Marcy May Marlene (2011), Mud (2012), 12 rokov otrokom (2013) či televíznej snímke Game Change (2012). Na konte má tri nominácie na Primetime Emmy a dve na Zlaté glóbusy.
Cuba Gooding Jr. účinkoval napríklad vo filmoch Zopár správnych chlapov (1992), Smrtiaca epidémia (1995), Tak dobre ako sa len dá (1997), Ako prichádzajú sny (1998), Ten najlepší (2000), Pearl Harbor (2001), Tanec v tieni smrti (2001), Plnou parou vzad! (2002), Snežné psy (2002), Rádio (2003), Bláznivý tábor (2007), Americký gangster (2007), Pomstiteľ (2008), Red Tails (2012), Lov na zabijaka (2012), Komorník (2013) alebo Selma (2014). V roku 1997 získal Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe filmu Jerry Maguire.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Reláciu Hovory z Lánov s prezidentom Milošom Zemanom bude verejnoprávny Český rozhlas (ČRo) aj naďalej vysielať v priamom prenose. Hlava štátu, ktorá čelila kritike v súvislosti s použitím vulgarizmov vo vydaní relácie z 2. novembra, odmietla na dnešnom stretnutí s generálnym riaditeľom ČRo Petrom Duhanom ako cenzorský zásah tak zaznamenávanie rozhovoru s časovým predstihom a jeho odvysielanie zo záznamu, ako aj tzv. odvysielanie s oneskorením.
Šéf ČRo si vypočul argumentáciu prezidenta, podľa ktorej boli dva z troch ním použitých vulgarizmov citátmi a identifikoval sa s postojom Miloša Zemana k alternatívnym možnostiam vysielania Hovorov z Lánov, uviedol Český rozhlas na svojej stránke.
Česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie adresovala ČRo už skôr kvôli inkriminovanej relácii upozornenie na porušenie zákona o rozhlasovom a televíznom vysielaní.
Rada ČRo konštatovala, že vysielateľ porušil programom mediálny zákon, ako aj svoj kódex. Súčasne však ešte koncom novembra uznala výnimočnosť situácie, keď svoju úlohu zohralo prekvapenie v živom vysielaní a úcta k hlave štátu. Do budúcnosti vyzvala ČRo, aby v prípade opakovania podobnej situácie rešpektoval svoj vlastný kódex.
Prezident ČR použil vulgarizmy, keď v relácii kritizoval prístup vládnucej koalície ohľadne služobného zákona, ale aj na adresu ruskej dievčenskej punkovej skupiny Pussy Riot, keď prekladal jej názov do češtiny a hodnotil jej texty.

Copyright © TASR 2014