16. 12. 2014

Médiá útočia

Médiá útočia
 


Útoky na rodinu dnes prichádzajú podľa ordinára Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR Františka Rábeka najmä cez médiá a cez ponuku blahobytu. Ako napísal pri príležitosti blížiacich sa Vianoc v pastierskom liste, ktorý je distribuovaný vojenskými, policajnými a väzenskými kaplánmi, ak sa chcela Svätá rodina pred 2000 rokmi zachrániť, musela utiecť z dosahu Herodesovej moci. „Kam môže ujsť dnešná rodina pred týmito ohrozeniami? V globalizovanom svete nejestvuje žiadne zahraničie, kde by nás tieto vplyvy nezasiahli. Nepomôže asi nič iné, ako vybudovanie si obranných mechanizmov a vlastným sebaovládaním musíme dokázať ignorovať zlé mediálne vplyvy, správnym poradím hodnôt musíme uprednostniť hodnoty zdravého rodinného života pred zvodnými ponukami hmotného blahobytu a užívania, ktoré sa nám ponúkajú za cenu obetovania našich záväzkov voči rodine,“ vyhlásil biskup Rábek. Podľa neho v prípade Svätej rodiny konali Jozef a Mária v úplnej zhode, prijímali spoločne cestu do exilu, lebo vedeli, že tá obeta je potrebná pre vyšší cieľ. „Podobne je nevyhnutná jednota a vzájomné pochopenie medzi manželmi, ak si má rodina chrániť svoje hodnoty a odmietať nezdravé mediálne či materiálne vplyvy,“ zdôraznil.
Ordinár Rábek zároveň vyzval, aby príslušníci ozbrojených síl mysleli na mnohé rodiny v dnešnom svete, ktoré sú nútené reálne utekať zo svojich domovov a musia žiť ako utečenci v ťažkých podmienkach. „Ak nemôžeme pre nich urobiť iné, aspoň sa za nich modlime a zodpovedne využívajme naše priaznivé okolnosti na dobrý rodinný i osobný život,“ konštatoval biskup Rábek.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.