14. 1. 2015

Literárny fond News

Literárny fond News

Aj tento rok získajú vybrané spravodajské a publicistické diela výročné ceny Literárneho fondu (LF). Výbor Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu ich udeľuje za pozoruhodné tvorivé výkony v oblasti tlače i elektronických médií. Uzávierka prihlášok je 31. januára.
LF udelí ceny v troch kategóriách – publicistika (tlač, internetové médiá, rozhlas, televízia), spravodajstvo (tlač, internetové médiá, rozhlas, televízia, spravodajské agentúry) a novinárska fotografia.
Príspevky publikované v predchádzajúcom kalendárnom roku môžu prihlásiť samotní autori, ale aj šéfredaktori, katedry žurnalistiky a členovia výboru sekcie fondu. Tvorca sa môže uchádzať o cenu maximálne tromi samostatnými príspevkami.
Vlani LF rozdal štyri výročné ceny a viac ako 20 prémií. Prémie za novinársku tvorbu za rok 2013 získalo v troch kategóriách celkom 25 žurnalistov. Cena za novinársku tvorbu pozostáva z diplomu a finančnej odmeny vo výške 1000 eur.
V každej kategórii udelí výbor sekcie spravidla dve prémie do výšky 500 eur. Práce navrhnuté na výročnú cenu posúdi odborná porota, ktorú menuje výbor Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu.

Copyright © TASR 2015