19. 1. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V nových častiach seriálu Mestečko Twin Peaks (1990 – 1991) si zahrajú aj Sheryl Lee a Dana Ashbrook, ktorí účinkovali v jeho prvých dvoch sezónach a v prequelovom filme Twin Peaks (1992). Na tlačovej konferencii americkej Asociácie televíznych kritikov to potvrdili samotní protagonisti. Herečka Sheryl Lee si znovu zahrá Maddy Ferguson a Lauru Palmer, kým jej kolega sa opäť predstaví ako Bobby Briggs. Okrem dvojice by sa do seriálu mala vrátiť aj Sherilyn Fenn, ktorá stvárnila Audrey Horne.
Tretia séria Twin Peaks bude mať deväť častí a na televízne obrazovky sa dostane v roku 2016. Scenár a produkciu majú na starosti David Lynch a Mark Frost, ktorí sa podieľali aj na prvých dvoch sezónach a následnom prequelovom filme, pričom Lynch sa postará aj o réžiu. Nové epizódy budú podľa tvorcov pokračovaním, ktoré sa bude odohrávať v súčasnosti. Dvadsaťpäťročné obdobie medzi sériami plánuje Frost preklenúť knihou s názvom The Secret Lives of Twin Peaks, ktorá by sa mala dostať na trh ešte do konca tohto roka. Tvorcovia nedávno potvrdili, že v pripravovanom projekte si špeciálneho agenta Dalea Coopera znovu zahrá americký herec Kyle MacLachlan. Frost pritom nevylúčil ani možnú štvrtú sériu.
Seriál o záhadách a tajomstvách malého mesta, v ktorom zavraždili krásnu Lauru Palmer, získal v roku 1991 Peabody Award a tri Zlaté glóbusy. Na konte má aj dve ceny Primetime Emmy z roku 1990. V prvých dvoch sériách sa predstavili napríklad Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer alebo Lara Flynn Boyle. Päťdesiatpäťročný MacLachlan bol prvým členom pôvodného hereckého obsadenia, ktorého návrat tvorcovia potvrdili.

Televízia Fox pripravuje nový seriál s názvom Scream Queens. Divákom a diváčkam by ho chceli predstaviť v premiére už túto jeseň. V sobotu to oznámili Dana Walden a Gary Newman. V novinke z dielne Ryana Murphyho, Brada Falchuka, Iana Brennana a Danteho Di Loreta by sa mali objaviť napríklad Joe Manganiello, Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, Ariana Grande, Jamie Lee Curtis či Emma Roberts.

Dvadsaťosemročná Michele, známa ako Rachel Berry z televízneho projektu Glee (2009), a 38-ročný Manganiello sa novinkou pochválili na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. "Som nadšený, že sa môžem pripojiť k Ryanovi Murphymu a zahrať si v jeho novom hororovom diele," napísal herec, ktorý randí s kolumbijskou herečkou Sofíou Vergarou. Michele zase na Twitter umiestnila koláž z fotografií budúcich kolegov. 

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.