13. 1. 2015

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Rada pre vysielanie a retransmisiu začala správne konanie voči vysielateľovi Televízie Markíza a Televízie JOJ. Pokuty na dnešnom zasadnutí neudelila. Agentúru SITA informovala hovorkyňa rady Lucia Jelčová.
Rada začala správne konanie voči spoločnosti MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s r.o. za možné porušenie zákona v príspevku Predvolebné hry v relácii Televízne noviny z 12. novembra 2014. Rada riešila aj MAC TV s.r.o. za možné porušenie pravidiel o vysielacom čase pre reklamu. Podľa rady sa mohlo stať, že Televízia JOJ mala reklamné šoty dlhšie ako 12 minút 22. novembra 2014 od 22:00 do 23:00 a v čase od 23:00 do 00:00.
Vysielateľa EAST MEDIA, ktorý prevádzkuje Televíziu Východ, upozornila rada na porušenie zákona, keďže jej nedodal v dvoch prípadoch na vyžiadanie súvislý záznam vysielania. Rada začala správne konanie aj voči vysielateľovi Lotos Plus, s.r.o., ktorý prevádzkuje Žilinskú televíziu FENIX, za možné porušenie zákona pri vysielaní volebnej kampane. Rada sa zaoberá programom Komunálne voľby 2014 z 2. novembra 2014. Rada zároveň vyhodnotila šesť sťažností ako neopodstatnených. Jednou z nich bola sťažnosť na vysielanie programu Hemendex Rádia Expres z 28. októbra 2014. Občan sa v nej sťažoval na opakovaný vulgarizmus.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.