19. 1. 2015

Rádio_FM spustilo hlasovanie 7. ročníka Radio_Head Awards

Rádio_FM spustilo hlasovanie
7. ročníka Radio_Head Awards

Dnes ráno bolo oficiálne spustené hlasovanie v prvom kole, ktoré potrvá do 1. februára, poslucháči sa môžu do hlasovania zapojiť na webe www.radiohlavy.sk.
Poslucháči v prvom kole vyberajú svojich favoritov v kategóriách Album roka a Singel roka. Kategórie Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela/Interpret roka tentokrát nahradili dve nové kategórie Objav roka a Debut roka.
Spolu s poslucháčskym hlasovaním sa začalo aj hlasovanie porotcov v žánrových kategóriách Hard and Heavy, World Music/Folk, Hip Hop/Rap/R'n'B, Elektronická hudba, Jazzová hudba a Klasická hudba. Dve posledné spomínané kategórie, ktoré mali svoju premiéru len v minulom roku, zastrešuje Rádio Devín. Svojho víťaza v kategórii Album roka/Cena kritikov vyberajú aj hudobní redaktori a promotéri.
Druhé kolo hlasovania odštartuje 2. februára, v ňom budú všetkých víťazov okrem ceny Album roka/Cena kritikov vyberať priamo fanúšikovia. Rovnako ako v prípade 6. ročníka, aj tento rok bude odovzdávanie cien sprevádzať dvojdňový festival na pôde Slovenského rozhlasu.
Rádio_FM udelí hudobné ceny Radio_Head Awards už po siedmykrát 15. marca v bratislavskej Starej tržnici. Hlasovanie prebieha na webe www.radiohlavy.sk, nominácie sú zverejnené na stránke http://www.radiohlavy.sk/clanok/rha2014-hlasovanie.