22. 1. 2015

The National Television Awards

The National Television Awards

Národné televízne ceny rozdali v stredu 21. januára v Londýne. Najlepšou drámou sa stalo Panstvo Downton a ocenenie v kategórii Dramatický seriál získali tvorcovia projektu EastEnders. Za najlepšieho nováčika vyhlásili anglickú herečku Maddy Hill, ktorá v seriáli EastEnders stvárňuje Nancy Carter. V kategórii Herecký výkon v dráme triumfovala 33-ročná Angličanka Sheridan Smith, ktorá na udeľovanie cien prišla o niečo neskôr. Zostala totiž uväznená v dopravnej zápche. To, že vyhrala, sa dozvedela v taxíku.
V novej kategórii Multichannel zvíťazil program Celebrity Juice. Ant & Dec si prevzali ocenenie v kategórii Moderátori zábavného programu. Špeciálne uznanie získal škótsky herec David Tennant, niekdajší predstaviteľ doktora z kultového britského sci-fi seriálu Doctor Who (2005), u nás známeho aj ako Pán času. "Ďakujem každému, kto mi dal šancu. Ďakujem tiež všetkým, ktorí si ma prostredníctvom televízie vpustili do obývačky. Je to pre mňa veľká česť a privilégium," vyjadril sa 43-ročný umelec.
Ceremoniál moderoval Dermot O'Leary. Počas večera vystúpili napríklad Pixie Lott a The Proclaimers či Ben Haenow, víťaz 11. série britskej verzie speváckej súťaže The X Factor. Na pódiu sa ukázal aj Simon Cowell, ktorý prišiel prevziať cenu za Davida Walliamsa. Ten triumfoval v kategórii Televízny porotca.

Prehľad ocenených v rámci Národných televíznych cien:

Faktografický zábavný program: Gogglebox
Zábavný program: I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!
Nováčik: Maddy Hill
Herecký výkon v dráme: Sheridan Smith
Daytime: This Morning
Komédia: Mrs. Brown's Boys
Herecký výkon v dramatickom seriáli: Danny Dyer
Televízny porotca: David Walliams
Moderátori zábavného programu: Ant & Dec
Moderátor talkšou: Alan Carr
Dráma: Panstvo Downton
Dramatický seriál: EastEnders
Talentová šou: The X Factor
Multichannel: Celebrity Juice
Súťažná šou o zručnostiach: The Great British Bake Off
Špeciálna cena: David Tennant

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.