16. 1. 2015

VÝROKY TÝŽDŇA

        VÝROKY TÝŽDŇA        

„Správanie magistrátu považujem za ten najobludnejší prejav hulvátstva a grobianstva. Nedopriať zosnulému večný pokoj je ozvenou najtemnejších stredovekých praktík. Obracia sa mi žalúdok z ľudí, ktorí moralizujú nad Machalovou mŕtvolou, sami sa správajú ešte horšie ako on.“
Eduard Chmelár

„Už 15. decembra som si priniesla svoju svätenú vodu, ktorá bola exorcizovaná, teda zbavená zlých síl. O posvätenie som však požiadala aj Farský úrad. Som rada, že nám vyšli v ústrety. Svoje kancelárie si mohli na požiadanie dať vysvätiť všetci pracovníci Mestského úradu. My kresťania veríme, že táto duchovná moc nám pomôže, aby sme vo svojej funkcii mohli robiť maximum.“
Andrea Turčanová, primátorka Prešova

"Postaviť sochu zo snehu nie je dovolené, ani pri hre a pre zábavu."
Muhammad Sálih al-Munadždžid ,saudskoarabský duchovný na otázku ,či je povolené, aby otcovia po snehovej víchrici na severe krajiny stavali svojim deťom snehuliakov.

"Stavanie snehuliakov je napodobňovaním neveriacich - podporuje žiadostivosť a erotiku. Nech Boh ochraňuje učencov, pretože majú bystré vnímanie sveta a rozpoznajú javy, o ktorých neuvažuje ani satan."
Priaznivec duchovného


„Dokonca aj Hitler pokladal za dôležitejšie dostať sa do Paríža než Obama (aj keď zo zlých dôvodov). Obama to neurobil ani zo správnych dôvodov".
Randy Weber,  republikánsky člen Snemovne reprezentantov