24. 2. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Denníku Los Angeles Times sa pri informovaní o dlhoočakávanom boxerskom súboji Floyda Mayweathera s Mannym Pacquiaom (2. mája, komplex MGM Grand v Las Vegas) podarila poriadna kuriozita. Vedľa fotografie 36-ročného filipínskeho pästiara Pacquiaa totiž neumiestnili portrét o rok staršieho Mayweathera, ale iného amerického boxera Timothyho Bradleyho. Takáto kompozícia bola aktuálna v apríli minulého roka, či v roku 2012, keď sa Pacquiao a Bradley v ringu naozaj stretli. Správu priniesol špecializovaný portál Bad Left Hook.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Nedeľné vysielanie odovzdávania filmových Oscarov naživo na televíznej stanici ABC pritiahlo o 16 percent divákov menej než vlani, ukázali dnešné údaje spoločnosti Nielsen.
Túto skutočnosť možno podľa agentúry Reuters pripísať dôvodom, aké uviedli už kritici - šou bola dlhá a mdlá, pričom aj väčšina nominovaných filmov sa vyznačovala malou diváckou príťažlivosťou.
Podľa údajov spoločnosti Nielsen sledovalo živé vysielanie 36,6 milióna ľudí, čo je pre televíziu ABC patriacu spoločnosti Walt Disney Company znepokojujúci pokles, pretože táto televízia pokladá program za svoje najväčšie lákadlo roka.
ABC sa spoliehala na herca Neila Patricka Harrisa, ktorý si vyslúžil uznanie ako moderátor televíznych cien Emmy a divadelných cien Tony. Mal dobrú východiskovú pozíciu, keďže spád odovzdávaniu pozlátených sošiek dala vlani komička Ellen DeGeneres, ktorá pomohla k vlaňajšej šou pritiahnuť 43,7 milióna divákov - bolo to najväčšie publikum od roku 2000.
Odovzdávanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied každý rok priláka najväčšie nešportové televízne publikum v Spojených štátoch, ale tohtoročný program pritiahol najnižší počet divákov od roku 2009.
Harrisa (41), známeho z komediálneho seriálu Ako som spoznal vašu mamu, vnímali tvorcovia šou ako most medzi staršími divákmi a mladším publikom.
Producenti Craig Zadan a Neil Meron, ktorí teraz pripravili už tri televízne vysielania odovzdávania Oscarov po sebe, riskovali a stavili na veľké hudobné čísla, ako je Lady Gaga.
Kritici poukazovali na to, že šou - ktorá trvala približne o 40 minút dlhšie, než je jej zvyčajný plán - mala zle napísaný scenár a nudné pasáže.

Copyright © TASR 2015