13. 2. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia sa stal Milan Dubec. Stal sa ním súčasne popri svojej funkcii výkonného riaditeľa internetového portálu Azet.sk. Informovala o tom spoločnosť.
S vymenovaním do novej funkcie sa Dubec stane aj minoritným akcionárom v spoločnosti Ringier Axel Springer Slovakia, pričom jeho menšinový podiel v spoločnosti Azet.sk, ktorého je zakladateľom, sa zníži. V budúcnosti sa tak Milan Dubec stane minoritným akcionárom s rovnakým podielom v oboch spoločnostiach. Od októbra 2014 prebral vedenie slovenského vydavateľského domu spolu s Martinom Mihálikom, ktorý naďalej zastáva post finančného riaditeľa.
Milan Dubec založil slovenský internetový portál Azet v roku 1997. Azet je od roku 2010 súčasťou mediálnych spoločností Ringier Axel Springer. Mesačne využije služby portálov viac ako tri milióny používateľov, čo podľa vyjadrení spoločnosti predstavuje takmer 83,2 % používateľov slovenského internetu.
Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia, a. s., je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva najčítanejší denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj magazíny, knihy, on-line portály, e-shop a aplikácie pre iPad, iPhone a Android. Od decembra 2010 vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia 70-percentný podiel v spoločnosti Azet.sk.
Ringier Axel Springer Slovakia je súčasťou švajčiarsko-nemeckej vydavateľskej skupiny Ringier Axel Springer Media AG, ktorá je vedúcou integrovanou multimediálnou korporáciou v strednej a východnej Európe. Spoločnosť so sídlom vo švajčiarskom Zürichu vydáva noviny a časopisy, prevádzkuje webové a mobilné platformy a vlastní tlačiarne. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture spoločností Ringier AG a Axel Springer AG.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.