24. 2. 2015

Zjem aj Vlek

Zjem aj Vlek



Za peniaze občanov zorganizovala Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolen besedu s s takzvanými novinármi okolo časopisu Zem a Vek.
Uviedli to takto :

V stredu 18. februára 2015 sa o 16.00 hod. uskutoční beseda Konšpirácie?, s Tiborom Eliotom Rostasom, šéfredaktorom časopisu Zem & Vek, a jeho hosťami. Podujatie sa uskutoční v študovni a čitárni knižnice.
Hudobník, výtvarník, esejista a filozof Tibor Eliot Rostas je mladý postrevolučný a vzdelaný človek, ktorý charakterizoval sám seba, že sa cíti ako muzikant, vzdelanie má výtvarné, ale živí sa písaním. Napísal knihu esejí Mlčanie, ktorá sa stala slovenským bestsellerom, nakoľko sa v nej venuje úvahám nad tabuizovanými témami, akými sú pochybnosti o západnej civilizácii, jej proklamovanej slobode a demokracii. Často sa vyjadruje k vývoju vo svete, k bezpráviu, vykorisťovaniu, biznisu so smrťou, k súčasným manipulátorom, hrozbám globalizácie a jeho vyjadrenia vyvolávajú celý rad ohlasov, pozitívnych i odmietavých. Účastníkmi besedy budú aj redaktori Marián Benka a Ľubomír Huďo.

Po protestoch na facebooku Knižnica odpovedala :

Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene Vážení priatelia,
ďakujem za vyjadrenie Vašich názorov.
Krajská knižnica Ľ. Štúra vo Zvolene je verejná inštitúcia, rešpektuje požiadavky čitateľov a verejnosti,
umožňuje prezentovať tvorbu autorom, vytvára priestor na diskusiu, umožňuje slobodne vyjadriť názory pri zachovaní demokratických princípov a zákonov.
riaditeľka knižnice

Riaditeľkou Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra je Ing. Milota Torňošová, a spadá pod priame riadenie Banskobystrického samosprávneho kraja, čiže priamo pod slovenských neonacistov . 
Takže, niet divu.