17. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Očakávaný špeciál kriminálneho seriálu Sherlock (2010) sa bude odohrávať v 19. storočí. Pre portál Entertainment Weekly to potvrdil spolutvorca obľúbenej série Steven Moffat. Zároveň tak uzavrel dohady o tom, prečo sa predstavitelia Sherlocka, Watsona a ďalších postáv objavovali počas nakrúcania v historických kostýmoch. „Špeciál je samostatná jednotka. Nie je súčasťou trojdielnej sezóny,“ uviedol Moffat. „Takže, ako sme sotva zatajili, je viktoriánsky. S kolegom Markom Gatissom sme to chceli urobiť, no musel to byť špeciál, muselo to byť samostatné. Je to akoby vo vlastnej bubline,“ doplnil, pričom tiež prezradil, že epizóda je takmer dokončená a sám je s výsledkom spokojný. Dátum televíznej premiéry špeciálu však neprezradil. Na obrazovky by sa ale mal dostať na Vianoce.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Mark Gatiss a Steven Moffat, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári minulého roka. Dátum premiéry štvrtej série zatiaľ nie je známy, na televízne obrazovky by sa však mohla dostať v roku 2016. Nakrúcanie dlho spomaľovala predovšetkým pracovná zaneprázdnenosť oboch predstaviteľov hlavných úloh, Benedicta Cumberbatcha (Sherlock) a Martina Freemana (Watson). Vlani seriál získal sedem cien Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež Stevena Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.