11. 3. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Výkon futbalistov Realu Madrid a pískanie fanúšikov po zápase osemfinále Ligy majstrov so Schalke 04 znechutili Cristiana Ronalda natoľko, že do konca sezóny sa nebude rozprávať s médiami. Portugalská hviezda v utorok večer pomohla dvoma gólmi, ktoré zmiernili prehru 3:4. Real napriek neúspechu vďaka výhre 2:0 v Gelsenkirchene postúpil do ďalšieho kola. Gólové hlavičky vyniesli Cristiana Ronalda na čelo historickej tabuľky strelcov v európskych pohároch. Má na konte o jeden gól viac ako Raúl González a o dva ako Lionel Messi.
Real pokračuje v nevýrazných výkonoch v roku 2015, z pätnástich zápasov prehral päť, prišiel o vedenie v Primera División a do štvrťfinále Ligy majstrov postúpil s odretými ušami. V utorok večer bol Cristiano Ronaldo na trávniku veľmi frustrovaný, z ihriska odchádzal krútiac nechápavo hlavou a hnev ho neopustil ani v mixzóne. "Nebudem hovoriť. Vlastne nechcem hovoriť s novinármi až do konca sezóny," odvrkol Cristiano Ronaldo.

Očakávaná piata sezóna obľúbeného seriálu Hra o tróny (2011) odštartuje na televíznych obrazovkách naraz v 170 krajinách. Informoval o tom programový riaditeľ americkej televízie HBO Michael Lombardo. Premiéru úvodnej časti piatej sezóny televízia naplánovala na 12. apríla o 21:00 východného času (03:00 SELČ, pozn. SITA).
"Sme nadšení, že sa naši medzinárodní partneri pripojili a prinesú Hru o tróny, jeden z najobľúbenejších seriálov na svete, globálnemu publiku v rovnakom čase, ako ho budú vysielať v USA," uviedol Lombardo. "Bude to skvelá sezóna," doplnil. Okrem úvodnej epizódy sa fanúšikovia a fanúšičky môžu tešiť na ďalších deväť dielov, pričom aj tie HBO a jej partneri budú vysielať simultánne.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.