14. 3. 2015

OTO 2015

OTO 2015
Pätnásty ročník televíznej ankety OTO ovládla moderátorka Adela Banášová, ktorá si hneď v úvode šou prevzala cenu v kategórii Moderátor alebo moderátorka TV programov a na záver získala aj cenu Absolútny OTO. Práve ona pritom s Matejom "Sajfom" Cifrom aj moderovala galavečer v novostavbe Slovenského národného divadla.
Do Siene slávy uviedli Mariku Gombitovú. Obľúbená speváčka, ktorá sa na verejnosti objavuje len veľmi zriedka, si cenu prevzala z rúk generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku a vyslúžila si standing ovation publika.
Cenu pre moderátora alebo moderátorku spravodajstva získal Ján Mečiar, v kategórii Redaktor/-ka TV spravodajstva zvíťazila Danica Kleinová a osobnosťou TV publicistiky sa stal Patrik Herman. Kategóriu spevákov ovládol Adam Ďurica, trofej pre speváčku získala Celeste Buckingham, ktorá sa však na ceremoniáli nezúčastnila, a medzi hudobnými skupinami zvíťazili Fragile.
Za najobľúbenejšieho herca si hlasujúci zvolili Juraja Kemku a spomedzi herečiek dostala najviac hlasov Zuzana Šebová. Medzi seriálmi triumfovalo Búrlivé víno, najobľúbenejším zábavným programom je Milujem Slovensko a programom roka V siedmom nebi. Cenu týždenníka Život získal Pavel Dvořák.

Prehľad víťazov a víťaziek jednotlivých kategórií ankety OTO:

Absolútny OTO: Adela Banášová
Moderátor/-ka TV programov: Adela Banášová
Redaktor/-ka TV spravodajstva: Danica Kleinová
Moderátor/-ka TV spravodajstva: Ján Mečiar
Osobnosť TV publicistiky: Patrik Herman
Moderátor/-ka TV športu: Peter Varinský
Komentátor/-ka TV športu: Marcel Merčiak
Speváčka: Celeste Buckingham
Spevák: Adam Ďurica
Hudobná skupina: Fragile
Seriál roka: Búrlivé víno
Herec: Juraj Kemka
Herečka: Zuzana Šebová
Zábavný program: Milujem Slovensko
Program roka: V siedmom nebi
Cena týždenníka Život: Pavel Dvořák
Sieň slávy: Marika Gombitová

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.