3. 3. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v Banskej Bystrici bude hlavný mediálny partner 50. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou (FSP). Jubilejný ročník zároveň dostane viac priestoru v jeho programovej štruktúre. Vyplynulo to z nedávneho stretnutia zástupcov organizačného výboru slávností s predstaviteľmi RTVS v Banskej Bystrici. FSP sa uskutočnia od 10. do 12. júla 2015.
"Je našou ambíciou podchytiť 50. výročie Folklórnych slávností pod Poľanou tak v rozhlase, ako aj v televízii," uviedol výkonný riaditeľ Miroslav Debnár. Podľa jeho slov okrúhle jubileum je dôvodom na oslavu aj pre RTVS, pretože predstavuje 50-ročné fungujúce partnerstvo a dobrú spoluprácu s mestom Detva ako organizátorom festivalu.
Zástupcovia verejnoprávneho média v rozhovore s predsedníčkou programovej rady festivalu Annou Ostrihoňovou načrtli možnosti, ako zohľadniť v takmer polročnom vysielacom období pred 50. ročníkom to najlepšie, čo doteraz na slávnostiach odznelo. Využiť by mali bohatý rozhlasový i televízny archív z predchádzajúcich ročníkov festivalu. Súčasťou nadchádzajúceho ročníka bude aj verejná nahrávka realizovaná banskobystrickým štúdiom RTVS v Detve, ktorá bude mať komponovaný program k histórii slávností.
Primátor Detvy Ján Šufliarsky vo februári v Bratislave rokoval aj s vedením Lúčnice, ktorá potvrdila svoju účasť. "V tento deň navštívil primátor Detvy aj predsedu Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Igora Furdíka, s ktorým hovorili o príprave takzvaného Krajanského dvora. So svojou ľudovo-umeleckou výrobou a tradičnými jedlami sa na ňom predstavia krajania žijúci v zahraničí," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková.

Copyright © TASR 2015