27. 3. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

V liptovskohrádockej Strednej odbornej škole elektrotechnickej (SOŠE) dokončujú budovanie a zariaďovanie školského televízneho štúdia. Vo vyučovacom procese ho budú využívať predovšetkým študenti novootvoreného odboru digitálna grafika – obrazová a zvuková technika.
"Hľadali sme niečo vhodné pre dievčatá, kde by mohli uplatniť svoje prirodzené danosti a potenciál, lebo technické smery klasickej elektrotechniky sú pre ne príliš náročné. Veľmi príjemne nás prekvapil veľký záujem o tento úplne nový odbor. Z 28 prvákov je až 24 dievčat," spresnil pre TASR riaditeľ SOŠE Milan Daniš.
Široké uplatnenie budúcich absolventov vidí v televíziách, mediálnych či reklamných agentúrach. "Jedna vec je otvoriť študijný odbor, druhá, aby bol na patričnej úrovni. Rýchlo sme prišli na to, že na výrobu videozáznamov, ich spracovanie, strihanie potrebujeme profesionálne televízne štúdio," priblížil projekt za viac ako 3000 eur.
Popri skúsenom miestnom filmárovi Ľuborovi Patschovi sa na vzdelávaní prvákov podieľa ako vedúci krúžku maturant Ján Svitana. "Učím ich ovládať grafické programy, ktoré majú v dnešnej dobe obrovské možnosti profesijného využitia. Plánujem si založiť grafické štúdio a ponúknuť v ňom prax študentom," dodal talentovaný elektrotechnik.

Copyright © TASR 2015