31. 3. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Vysielanie Rádia Best FM je dostupné vo všetkých ôsmich krajských mestách Slovenska. Ako agentúru SITA informoval manažér rádia Richard Dírer, vysielanie vo všetkých krajských mestách dosiahli po spustení vysielača v Nitre. Naladiť si rádio môže v meste pod Zoborom každý od pondelka 30. marca. Rádio ponúka nielen hudbu, ale i správy, dopravný servis a moderované vysielanie. "Nitra výrazne chýbala na zozname pokrytia signálom rádia Best FM. Z tohto dôvodu ma nesmierne teší, že sa nám podarilo spustiť vysielanie aj v poslednom krajskom meste," cituje tlačová správa rádia Best FM Richarda Dírera.
Rádio zlepšilo svoje pokrytie spustením vysielania na frekvencii 88,2 MHz v Nitre. "Rozšírenie pokrytia vysielania je súčasťou ďalšej fázy zmien Best FM. Prichádza na rad po spustení frekvencie v Trebišove. Nasledujúcou fázou zmien v rádiu Best FM bude spustenie ďalšej frekvencie, ktorú rádio získalo v jesennom výberovom konaní Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR). V príprave na spustenie je frekvencia v Spišskej Novej Vsi, dodáva sa v tlačovej správe rádia. Viac o rádiu možno nájsť na http://www.bestfm.sk.
Jednou z úloh RVR je aj organizovať konkurzy na pridelenie rozhlasových frekvencií pre terestriálne vysielanie. Konajú sa dva razy ročne, na jar a na jeseň. Po pridelení frekvencie majú vysielatelia 360 dní na to, aby na nej začali vysielať.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané