13. 3. 2015

TELKÁČ ROKA 2014

TELKÁČ ROKA 2014
 

Štvrtý ročník ankety Telkáč roka, prostredníctvom ktorej mohli diváci a diváčky na sociálnej sieti Facebook podporiť svojich televíznych obľúbencov, pozná víťazov a víťazky v 11 kategóriách. Prvé miesto v kategórii Telkáč obhájila už štvrtý rok po sebe televízia JOJ. Za najobľúbenejší seriál vyhlásili taktiež po štvrtý raz Panelák. "Veľmi si vážim, že Panelák opäť obhájil cenu. Dvojnásobne ma teší, že to môžem považovať za peknú bodku poslednej sezóny. Rád by som odkázal jeho fanúšikom, že sa budeme snažiť vytvoriť také programy, ktoré by vyhrali Telkáč na budúci rok," vyjadril sa scenárista Andy Kraus. Druhé miesto patrí Búrlivému vínu a tretí skončili Profesionáli.
V kategórii herec obsadil prvú priečku Ján Koleník, ktorý v ankete zvíťazil už dvakrát, vlani však v prvej trojke chýbal. Tesne za ním sa umiestnili Tomáš Maštalír a Juraj Loj. V rovnakej ženskej kategórii patrí prvenstvo Petre Polnišovej, ktorá predvlani skončila na striebornej pozícii a v roku 2012 bola tretia. Trojicu najobľúbenejších herečiek uzatvárajú Zuzana Šebová a Diana Mórová. Kategóriu moderátor tento rok ovládol Andrej Bičan. "Telkáč - je to malý krok pre ľudstvo, ale veľký pre človeka. Teší ma to veľmi, lebo nehlasujú roboti ani mimozemšťania, ale hlasujú väčšinou Slováci, a tým pádom je to super odozva na to, čo robím. Že má zmysel ráno vstávať skoro, aby som natočil šesť častí za deň 5 proti 5 a urobil zase nabudúce väčšiu zábavu, ešte viac pritlačil na pílu a odpílil konár. Teším sa, naozaj sa teším," prezradil Bičan, ktorý si celkové víťazstvo vychutnáva po prvý raz. V tejto kategórii doteraz totiž vždy zvíťazil Vilo Rozboril, ktorý sa tento rok musí uspokojiť s druhou priečkou. Tretí skončil Marcel Forgáč.
Prvé miesto v kategórii Moderátorka patrí rovnako ako minulý rok Adele Banášovej. "Je to pre mňa príjemný pocit a teší ma, že keď už niečo robím, tak z toho má aspoň niekto radosť. Človek totiž nikdy nevie dokedy, preto si to s vďakou ticho užívam a vážim," uviedla 34-ročná rodáčka z Bratislavy. Na druhom mieste skončila Lucia Barmošová a tretia je Mária Pietrová. V kategórii Publicistická relácia zvíťazilo Teleráno a divácky najobľúbenejšou spravodajskou reláciou sú Veľké noviny televízie JOJ. Najviac hlasov v kategórii Moderátor/moderátorka získala Danica Kleinová. Za najobľúbenejší televízny program vyhlásili Milujem Slovensko. V kategórii Nová televízna hviezda zvíťazila Zuzana Šebová.


Výsledky ankety Telkáč roka 2014:

Telkáč:
1. JOJ
2. Markíza
3. Jednotka

Slovenský seriál:
1. Panelák
2. Búrlivé víno
3. Profesionáli

Herec:
1. Ján Koleník
2. Tomáš Maštalír
3. Juraj Loj

Herečka:
1. Petra Polnišová
2. Zuzana Šebová
3. Diana Mórová

Moderátor:
1. Andrej Bičan
2. Vilo Rozboril
3. Marcel Forgáč

Moderátorka:
1. Adela Banášová
2. Lucia Barmošová
3. Mária Pietrová

Publicistická relácia:
1. Teleráno
2. Reflex
3. Slovensko v obrazoch

Spravodajská relácia:
1. Veľké noviny televízie JOJ
2. Televízne noviny
3. Správy RTVS

Redaktor/redaktorka:
1. Danica Kleinová
2. Ján Tribula
3. Juraj Hajdin

Televízny program:
1. Milujem Slovensko
2. Kredenc
3. V siedmom nebi

Nová televízna hviezda:
1. Zuzana Šebová
2. Marcel Forgáč
3. Michal Kubovčík

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.