4. 4. 2015

JOJ NEWS

JOJ NEWS

Televízia JOJ odvysiela v sobotu v premiére reláciu Nová záhrada. Diváci sa v novom formáte stanú svedkami reálnej úpravy záhradných priestorov pre konkrétnych ľudí, ktorí si zavolali na pomoc tvorivý tím relácie, aby prekvapili svojich blízkych.
Hlavnými protagonistami nového projektu, ktorý vznikol v nadväznosti na dlhoročný úspech relácie Nové bývanie, budú známi špecialisti - záhradný architekt Martin Čurda, realizátor záhrad František Laššák a záhradná dizajnérka Marta Szalaiová, ktorí spolu s tímom pomôžu vybraným účastníkom s komplexným alebo čiastkovým riešením ich záhrad. Súčasťou ich práce bude spravidla návrh renovácie či redizajnu záhrady, komunikovanie konceptu pri založení záhrady a ukážka starostlivosti o ňu.
Relácia prinesie tiež rôzne odborné rady, tipy a sezónne triky pre všetkých záhradkárov. „Aj v záhradníctve existujú trendy, ktoré možno nie sú ani tak otázkou momentálnej módy ako skôr otázkou nových technológií, odrôd, či škodcov,“ povedal záhradný architekt a moderátor relácie Nová záhrada Martin Čurda.
Diváci Novej záhrady uvidia každý týždeň v teréne profesionálov plniacich jedinečné zadanie. Tí budú svoje kroky vždy konzultovať s priateľmi a príbuznými budúcich majiteľov, ktorým ponúknu počítačové vizualizácie, predstavia finančné možnosti i cenovú kalkuláciu projektu. Relácia bude veľkou výzvou aj pre samotných odborníkov, pretože až prezentácia novovytvorenej záhrady jej majiteľovi po dvoch dňoch práce ukáže, či sa im zadanie podarilo zrealizovať alebo nie. „Každá záhrada je živý organizmus, vyvíja sa, rastie a vyžaduje starostlivosť podobne ako malé dieťa, ktoré rastie na dospelého človeka. Mať úplne bezúdržbovú záhradu je dnes celkom bežná požiadavka. Trpezlivo preto vždy vysvetľujeme, že hoc by sme záhradku spravili aj len z kameňa a vždyzelených druhov, i tu by bolo dobré občas rastliny pristrihnúť, pravidelne prihnojiť a zavlažiť, či aspoň priebežne kontrolovať. A to chceme naučiť aj divákov televízie JOJ," vysvetlil Čurda.
Reláciu Nová záhrada si diváci budú môcť pozrieť každý týždeň v sobotu o 18:00.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.