22. 4. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká internetová spoločnosť Yahoo svojimi výsledkami za 1. štvrťrok sklamala analytikov. Jej zisk klesol viac, ako očakávali, keďže mierny nárast príjmov z reklamy na internete prevážili vyššie platby partnerom a internetovým stránkam, ktoré presmerujú čitateľov na Yahoo. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Čistý zisk spoločnosti v 1. štvrťroku 2015 klesol na 21,2 milióna USD (20,95 milióna eur), čo predstavuje 2 centy na akciu, z 311,6 milióna USD alebo 29 centov na akciu v rovnakom období predchádzajúceho roka. Do tohto výsledku sú započítané viaceré jednorazové položky, a to vrátane nákladov na reštrukturalizáciu vo výške 51,2 milióna USD a kompenzácie za akcie, ktoré dosiahli 115,7 milióna USD.
Bez započítania jednorazových položiek dosiahla spoločnosť zisk 15 centov na akciu, zatiaľ čo analytici počítali so ziskom 18 centov/akcia.
Tržby Yahoo bez akvizícií a platieb partnerským webovým stránkam klesli o 4 % na 1,04 miliardy USD z 1,09 miliardy USD. Analytici pritom očakávali, že dosiahnu 1,06 miliardy USD. Z toho tržby Yahoo z reklamy v prvých troch mesiacoch roka vzrástli o 2,3 % na 463,7 milióna USD a podieľali sa takmer 40 % na celkovom obrate spoločnosti.
Yahoo tiež oznámil, že v 1. kvartáli prepustil 1100 ľudí a celkový počet jeho zamestnancov na plný úväzok tak klesol na 11.400 ľudí.

Copyright © TASR 2015

Predstavitelia British Broadcasting Corporation (BBC) oznámili, že odvysielajú posledné scény populárnej motoristickej relácie Top Gear s moderátorom Jeremym Clarksonom, ktorý minulý mesiac prišiel o svoje miesto po tom, ako napadol producenta Oisina Tymona. Vedúca staníc BBC Two a BBC Four Kim Shillinglaw uviedla, že hoci ide o nekompletný materiál, plánujú ho odvysielať pravdepodobne počas leta. Shillinglaw taktiež informovala, že nového moderátora programu zatiaľ nevybrali, pričom nevylúčila ani možnosť, že pôjde o ženu.
Clarkson napadol Tymona 4. marca, pretože mu producent po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý utrpel zranenie úst, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. O niekoľko hodín neskôr dostal Hall e-mail, v ktorom sa mu vyhrážali smrťou. Clarkson uplynulý víkend prezradil, že dva dni pred napadnutím Tymona mu lekár oznámil, že má pravdepodobne rakovinu jazyka.
Päťdesiatpäťročný Jeremy Clarkson je televízny moderátor a spisovateľ, ktorý sa preslávil práve vďaka programu Top Gear. V ňom pôsobil najprv v rokoch 1988 až 2000 a potom od roku 2002 v novom formáte. Uvádzal tiež prvú sezónu programu Robot Wars, viacero iných motoristických relácií a v rokoch 1998 až 2000 mal vlastnú talkšou s názvom Clarkson. Je autorom štrnástich kníh.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.