23. 4. 2015

RADA RTVS

RADA RTVS
Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pred májovými majstrovstvami sveta v hokeji v Českej republike avizuje aj novinky. Ako Radu RTVS počas jej dnešného rokovania informoval Marcel Merčiak, poverený vedením odboru športu STV a SRo, zo 64 zápasov prinesú vo vysielaní 60, z toho 35 v priamom prenose a 25 v záznamoch. Všetky zápasy, aj tie, čo RTVS neodvysiela, sa budú dať sledovať na špeciálnom webe k šampionátu - hokej.rtvs.sk. RTVS ponúkne i špeciálne aplikácie pre mobilné zariadenia. “Hokej je národný, spoločenský fenomén a tak k tomu pristupujeme. Ponúkneme i projekty nadväzujúce na zápasy,“ zdôraznil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. Svetový šampionát sa uskutoční od 1. do 17. mája v Prahe a Ostrave.
V oboch halách, v pražskej i ostravskej, bude mať RTVS svoje štúdio. Dôraz sa kladie v základnej časti MS na Ostravu, keďže tam bude hrať tím Slovenskej republiky. “Oproti predchádzajúcim rokom ponúkame nový formát elektronickej ceruzky s možnosťou lepšej, prehľadnejšej analýzy,“ avizoval inovovaný technologický doplnok diskusie o rozhodujúcich momentoch zápasov Merčiak. Zápasy bude spolukomentovať tím dlhoročných spolupracovníkov RTVS, vrátane Richarda Lintnera, Miroslava Šatana či Jána Lašáka. Merčiak vylúčil, že by Lintner zneužil vysielanie na témy spojené s jeho snahami o zmeny v Slovenskom zväze ľadového hokeja.
RTVS už tradične doplní zápasy o publicistické programy. V Prahe bude šampionát už desiaty raz. Do vysielania sa dostanú napríklad seriály o československej hokejovej histórii a hokejových osobnostiach. RTVS sa bude venovať tiež vyhliadkam slovenského hokeja do budúcnosti. Hovoriť sa bude o téme MS v hokeji 2019 v Bratislave a Košiciach a tiež o volebnej konferencii Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorá bude koncom júna a tiež o voľbe nového reprezentačného tréner, spresnil Merčiak. Novinkou je zábavný program k šampionátu, ktorý bude moderovať Matej “Sajfa“ Cifra, ktorého doplnia stand-up komici Juraj Tabaček, Stano Staško, Tomáš Hudák a športový publicista Denis Schvarcz alias Bohumil Stejskal. Nový program nazvaný “Predĺženie“ sa bude vysielať 1., 10. a 17. mája. “Je to šou, ktorá vzniká po vzore zahraničných programov a bude to netradičný humorný pohľad na zápasy a dianie počas majstrovstiev sveta,“ doplnil Merčiak. MS v hokeji budú rezonovať nielen v televíznom, ale aj rozhlasovom vysielaní a rozhlas prinesie naživo všetky zápasy slovenského mužstva. Doplnia ich informácie o ďalších zápasoch a špeciálne publicistické programy.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.