16. 4. 2015

RTVS NEWS. Sledujte hokej, ako nikdy predtým. Iba s RTVS

RTVS NEWS.

 
Sledujte hokej, ako nikdy predtým. Iba s RTVS

Od 1. až do 17. mája RTVS z Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Českej republike odvysiela 35 priamych prenosov. Všetky duely slovenskej reprezentácie prinesie v priamom prenose Jednotka a Rádio Slovensko. Počas majstrovstiev RTVS divákom prinesie stálu reláciu MS v kocke, ale aj dve spomienkové relácie Legendy a Slovenské a české míľniky. RTVS k našim susedom na tohtoročné majstrovstvá do Prahy a Ostravy vyšle 35-členný štáb televíznych a rozhlasových komentátorov, redaktorov, kameramanov a technikov. Do Česka vycestujú športoví redaktori a komentátori RTVS Pavol Gašpar, Ján Hudok, nová komentátorská akvizícia RTVS Matúš Krutý, Tomáš Košec, Marcel Merčiak, Zlatica Mokrá, Ľuboš Hlavena, Matúš Mažec či Ľubomír Ondráš. Spolukomentátormi budú hokejové hviezdy Richard Lintner, Miroslav Šatan, Jerguš Bača, Ján Lašák, Rastislav Pavlikovský či Róbert Pukalovič. Igor Tóth a Andrej Výboh sa zhostia úlohy analytikov zápasov pri hokejovej ceruzke.

Nový formát RTVS - Predĺženie
Ani po skončení zápasov a analýzach v Štúdiu MS však hokejové témy pre RTVS nekončia, prichádza Predĺženie. 1.5.2015 bude mať vo vysielaní RTVS premiéru živá komediálna show, založená na úspešnom zábavnom formáte Rádia FM "Od veci_FM". Po vzore podobných zahraničných show prinesie Predĺženie netradičný, humorný pohľad na jednotlivé zápasy či dianie na majstrovstvách sveta. Reláciou sprevádza moderátor Matej Sajfa Cifra, ktorého doplnia standup komici Juraj Šoko Tabaček, Stano Staško a Tomáš Hudák spolu s Denisom Bohumilom Schvarczom zo športovozábavného portálu. V jednotlivých rubrikách komentujú a glosujú vývoj šampionátu, súčasťou sú stand up comedy vstupy na hokejové témy, krátke videoskeče a tiež live vstupy z dejiska šampionátu.

Majstrovstvá v Rádiu Slovensko

Slovenská reprezentácia odohrá v skupinovej fáze v Ostrave sedem zápasov (Dánsko, Bielorusko, Slovinsko, Nórsko, Fínsko, Rusko a USA). Všetky skupinové duely našej reprezentácie (v prípade postupu aj zápasy play-off), ako aj pražské vyvrcholenie turnaja v podobe semifinálových súbojov a zápasu o titul odvysiela Rádio Slovensko naživo. Nebudú chýbať reportážne vstupy z ďalších stretnutí základnej i vyraďovacej fázy. Okrem reportáží a živých vstupov bude rozhlasový tím zásobovať prúdové vysielanie Rádia Slovensko množstvom aktuálnych rozhovorov, publicisticky ladených zaujímavostí a noviniek nielen z tábora slovenskej reprezentácie. Informácie z majstrovstiev sveta dostanú priestor v éteri počas celého dňa a tiež v spravodajských slotoch (v Rádiožurnáloch, krátkych správach a v špecializovaných športových reláciách) V utorok 21. apríla bude hosťom Nočnej pyramídytréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek, v týždni od 27. apríla do 1. mája Rádio Slovensko odvysiela Príbeh na týždeň tematicky zameraný na hokejové MS. Počas celého šampionátu budeme výkony a výsledky našich hokejistov formou vtipnej glosy mapovať v rubrike Dovolené uvoľnenie.

Hokejová Zelená vlna RTVS

Keďže na šampionát sa určite chystá aj množstvo slovenských vodičov, Rádio Slovensko ponúkne rozšírené dopravné spravodajstvo. Hokejová Zelená vlna RTVS ponúkne špeciálne dopravné informácie určené vodičom, ktorí sa budú presúvať do dejísk šampionátu a bude monitorovať situáciu priamo z ostravského Národného dopravného informačného centra. Po presune do Prahy bude tím RTVS kooperovať a vysielať priamo zo štúdia Zelenej vlny Českého rozhlasu. Vodiči teda rýchlo získajú dopravné informácie nielen z hlavných diaľničných ťahov či hraničných priechodov, ale napríklad aj o parkovacích kapacitách pri štadiónoch.

Hokejová kampaň RTVS

Špeciálna televízna a rozhlasová kampaň k majstrovstvám sveta je v týchto dňoch súčasťou vysielania RTVS a bola vyrobená v interných kapacitách Sekcie marketingu a komunikácie. Hlavným motívom tohtoročnej hokejovej kampane je hokejová rolba, ktorá bude sprevádzať divákov vysielania Jednotky a Dvojky ako prvok funkčnej grafiky k hokejovým reláciám, ale taktiež bude súčasťou džinglov, ktoré budú lemovať vysielanie MS 2015 v hokeji. Imidžová kampaň je jednotná pre rozhlasové a televízne vysielanie RTVS.

Online majstrovstvá s RTVS a jedinečná aplikácia CHATR.tv
Po úspechu zapojenia divákov priamo do televízneho vysielania prostredníctvom aplikácie k formátu Čo ja viem, RTVS pokračuje v zavádzaní trendov v šírení svojho obsahu a prináša ďalší rozmer nielen pre športových fanúšikov. Verejnoprávny vysielateľ tak prinesie ako prvý, prístup k novým formám prepojenia mobilného a televízneho sveta. Na špeciálnej stránke hokej.rtvs.sk diváci a fanúšikovia nájdu až tri streamy, ktoré ponúknu priame prenosy naplánované na Jednotke, Dvojke, ale taktiež online stream so všetkými zápasmi, ktoré sa nezmestili do televízneho vysielania. Hokejový web prinesie všetky dôležité informácie z diania majstrovstiev, rozpis priamych prenosov, výsledky zápasov, zostavy tímov, zmeny v hracom systéme a tiež novinku archív zápasov. Vďaka RTVS slovenskí hokejoví fanúšikovia budú prežívať tohtoročné hokejové majstrovstvá sveta v Česku, ako nikdy predtým. Po prvýkrát bude exkluzívne hokejový obsah RTVS dostupný na second screen platforme, prostredníctvom bezplatnej aplikácie CHATR.tv - jedinečná mobilná aplikácia spojí všetkých fanúšikov hokeja a ich vtiahne do televízneho vysielania. Aplikáciu si stačí stiahnuť do smartfónu alebo navštíviť jej webovú stránku a zapojiť sa priamo do televízneho vysielania RTVS. Diváci pomocou aplikácie CHATR.tv budú môcť diskutovať online v živom televíznom vysielaní, reagovať na príspevky ostatných divákov, sledovať unikátny obsah v prepojení so sociálnymi sieťami, klásť otázky trénerovi slovenskej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi a hosťom v štúdiu, či dokonca hlasovať za najlepšiu päťku zápasu. Tie najlepšie príspevky sa objavia v živom vysielaní RTVS a divácke hlasovanie sa následne vyhodnotí v Štúdiu MS. SMS súťaž Pred začiatkom šampionátu, ale aj počas jeho konania je pre divákov a poslucháčov pripravená SMS súťaž, v ktorej sa hrá o LCD televízory a do 1.5. 2015 tiež exkluzívne vstupenky na zápasy slovenskej reprezentácie. Zo všetkých, ktorí sa súťaže zúčastnia bude vyžrebovaný majiteľ nového automobilu. Podmienky súťaže a výhercovia sú zverejnení na stránke hokej.rtvs.sk/sutaz.

Program RTVS a rozpis priamych prenosov z hokejových majstrovstiev nájdete na webe Hokej.rtvs.sk.
Viac informácií bude RTVS pravidelne prinášať aj na facebookovej stránke Šport v RTVS.