5. 4. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Mesto Košice zaujalo viac ako 80 holandských novinárov a blogerov na marcovom podujatí v Amsterdame. Organizácia Košice-Turizmus sa tam zúčastnila na prezentácii European City Breaks 2015. Návštevníci z oblasti cestovného ruchu sa mohli zoznámiť s Košicami ako atraktívnou destináciou určenou pre ľudí, ktorí vyhľadávajú v Európe netypické miesta.
"Väčšinou išlo o mladých ľudí, ktorí hľadali niečo nové a neobjavené. Sami organizátori odporúčali novinárom Košice ako mesto, ktoré sa oplatí navštíviť, čo nás ako vystavovateľov samozrejme veľmi tešilo," opísal Dominik Plavka, jeden z vystavovateľov na European City Breaks. Sami blogeri a novinári podľa neho zostali neraz prekvapení, čo všetko je možné v Košiciach a priľahlom okolí vidieť a zažiť.
Košice zaujali aj originálnou kultúrnou infraštruktúrou projektu EHMK 2013. "Najviac sa páčila myšlienka využiť staré a nevyužívané objekty, ktoré sa transformovali na nové centrá kultúry a kreativity, ako napríklad bývalé kasárne z 19. storočia, v súčasnosti známe ako Kasárne/Kulturpark, alebo priestory bývalej mestskej plavárne, ktorá dnes slúži ako prvá Kunsthalle na Slovensku," uviedla vystavovateľka Zuzana Fabianová.
Oproti iným cestovným veľtrhom či výstavám sa zúčastnení žurnalisti zaujímali predovšetkým o zážitky a okolie Košíc. Mnohých podľa nej prekvapila odpoveď, že do dvoch hodín od Košíc je možné vidieť množstvo UNESCO pamiatok spolu s mnohými prírodnými krásami. Ocenili takisto kompaktné usporiadanie historického námestia a množstvo kultúrnych podujatí, ktoré sa v meste každoročne udeje. "Z jednotlivých podujatí najviac učaroval košický Gurmán Fest, ktorý svojou originálnou koncepciou a stvárnením pripomína piknik v parku pre 10.000 ľudí s jedinečnou atmosférou," doplnila Fabianová.
European City Breaks je podujatie určené predovšetkým pre holandských novinárov, (video) blogerov alebo nezávislých žurnalistov z oblasti cestovného ruchu, ktoré sa organizuje od roku 2010. Patrí medzi vyhľadávané podujatia. Jednotliví vystavovatelia majú jedinečnú možnosť oboznámiť holandských, ale aj zahraničných čitateľov o prezentovanej destinácii.

Copyright © TASR 2015