24. 4. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

V Bratislavskom kraji vznikne od júla už piate Centrum odborného vzdelávania a prípravy, v tomto prípade pre oblasť polygrafie a médií. O tom, že sa takéto centrum zriadi v Strednej odbornej škole (SOŠ) polygrafickej v Bratislave rozhodli dnes poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
Ako uviedla podpredsedníčka BSK Alžbeta Ožvaldová (Most-Híd), motiváciou pre vznik centra je prispieť k vytvoreniu podmienok pre prepojenie vzdelávania a praxe. "Prioritou centra bude vytvorenie účinného systému overovania teoretických poznatkov pri praktickej činnosti, flexibilné reagovanie na meniace sa hospodárske a technologické podmienky trhu práce, rozvoj zručnosti žiakov," uviedla. Centrum bude zabezpečovať aj rozvíjanie ľudských zdrojov v kraji formou celoživotného vzdelávania.
SOŠ polygrafická na Račianskej ulici v Bratislave vznikla v roku 1952. Poskytuje odborné vzdelanie špecializované na polygrafiu a médiá. Spolupracuje s veľkými tlačiarňami, vydavateľstvami a dodávateľmi spotrebných materiálov. V súčasnosti má 350 žiakov a 78 zamestnancov.
BSK v spolupráci s Asociáciou Zamestnávateľských zväzov a Združení SR v rámci kraja zriadil už v roku 2012 Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť poľnohospodárstva a rozvoja vidieka, takisto pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií. V roku 2013 pribudlo Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť potravinárstva a v tomto roku aj pre oblasť stavebníctva.

Copyright © TASR 2015