2. 4. 2015

TV Barrandov News

TV Barrandov News


Novým programovým riaditeľom TV Barrandov sa stal František Borovský. Príchodom skúseného manažéra v oblasti televízneho biznisu dochádza k dovŕšeniu zmien v manažmente TV Barrandov, ktorá so sebou priniesol vznik nových staníc pod značkou Barrandov, tj. Filmový kanál Kino Barrandov, kombinovaný dokumentárny a detský kanál Barrandov Plus a hudobná stanica Barrandov Muzika.
Funkciu programového riaditeľa Barrandova zastáva František Borovský od 1. apríla 2015. "Skutočnosť, že sa nám podarilo získať tak výraznú osobnosť televíznej brandže, nás napĺňa hrdosťou a vedomím, že do nášho tímu vnesie vytúženú skúsenosti, nový pohľad a svieži vlnu kreatívneho myslenia, Veríme , že v TV Barrandov nadviaže na úspešné vedenie komerčných televíznych staníc na Slovensku, "okomentovala významnú posilu manažérskeho tímu Televízia Barrandov jej generálna riaditeľka, Ing. Marcela Hrdá.
Medzi prvé úlohy Františka Borovského bude patriť upevnenie programovej stratégie Televízie Barrandov, Kina Barrandov a Barrandov Plus a vývoj novej pôvodnej seriálovej tvorby hlavnej barrandovskej stanice "Vstup do Televízie Barrandov vnímam ako začiatok mojej novej profesionálnej etapy na strane jednej a ako pokračovanie dôverného a mne blízkeho na strane druhej, "hovorí k novému pôsobisku František Borovský.
Tím divízie programu skupiny Barrandov sa súčasne rozširuje o pozíciu riaditeľa akvizície, ktorým bol menovaný Lukáš Soukup, ktorý vedľa riadenia oblasti akvizícií zodpovedá tiež za obsahovú časť vzťahu so strategickým partnerom TV Barrandov, spoločnosťou SPI International. Lukáš Soukup je tiež riaditeľom spoločnosťou Media View, ktorá obchoduje s akvizičným obsahom.
Vzhľadom na rozšírenie vysielania skupiny Barrandov sa výrazne zvýšil význam skladby programu, a preto niekdajšia programová riaditeľka TV Barrandov Markéta Daems prechádza na pozíciu riaditeľky skladby programu skupiny Barrandov. "Markéta Daems je profesionál vo svojom odbore a som rada, že prijala novú výzvu v programovom plánovaní skupiny Barrandov," oznámila generálna riaditeľka TV Barrandov, Ing. Marcela Hrdá.