3. 4. 2015

Veľká noc v RTVS

Veľká noc v RTVS

Jednou z najväčších udalostí televíznej Veľkej noci bude premiéra koprodukčného filmu Liečiteľ, v hlavnej úlohe sa predstaví oscarový herec Ben Kingsley. Príbeh sa odohráva v stredovekej Európe a pojednáva o ceste mladého Roba Cola za svojím osudom stať sa liečiteľom. Na film sa diváci môžu tešiť na Jednotke na Veľký piatok o 20.20 h.
Minulý rok Jednotka odštartovala novú šou Čo ja viem, ktorá bola nielen náučná a zábavná, ale vďaka unikátnej mobilnej aplikácii aj interaktívna – diváci sa prostredníctvom aplikácie môžu zapojiť priamo do hry. Úspech programu bol neuveriteľný, preto sme sa rozhodli s Čo ja viem pokračovať. Marcel Merčiak ako moderátor tejto relácie privíta divákov pri obrazovkách už na veľkonočný pondelok o 20.20 h. Po Čo ja viem nastúpi premiéra novej série populárnych dokumentov Fetiše socializmu II. Špeciálne v nedeľu o 16.50 h odvysielame aj premiérové veľkonočné vydanie magazínu Hurá do záhrady.
Veľká noc na Dvojke bude duchovná, zvykoslovná, ale aj hudobná a športová. So sviatočným vysielaním počas Veľkej noci na Dvojke sa už tradične spájajú zvykoslovné a duchovné programy, televízna klasika – najmä s ľudovou tematikou a dokumenty z prírody. Vzhľadom na prebiehajúcu sériu Slovnaft play off hokejovej Tipsport extraligy a blížiace sa MS v hokeji je značný priestor na Dvojke vyčlenený aj pre športové prenosy.