19. 5. 2015

Ari Rath v Bratislave

Ari Rath v Bratislave

Jedna z legiend svetovej žurnalistiky, Ari Rath príde do Bratislavy a v Rakúskom kultúrnom fóre predstaví svoju knihu. Podujatie sa v sídle fóra na Hodžovom námestí 1/A uskutoční v stredu 20. mája teda v Svetový deň masmédií, so začiatkom o 18:00. Prezentácia knihy Ari Rath: Ari znamená lev: Spomienky bude v slovenskom a nemeckom jazyku. Agentúru SITA o tom informovala Slávka Dzureková z Rakúskeho kultúrneho fóra.
Legendárny rakúsko-izraelský žurnalista Ari Rath (1925), narodený vo Viedni ako syn haličského Žida, bol často svedkom významných udalostí v politike a v súčasných dejinách, ktoré zhrnul vo svojej veľmi osobnej knihe. Píše v nej o Hitlerovom násilnom pripojení Rakúska k nacistickému Nemecku - 'Anšluse' a o následnom úteku z Rakúska, tiež o ťažkom živote v kibuci, o rokoch strávených v USA v službách sionistického mládežníckeho hnutia a zložitom období budovania štátu Izrael. Ako ďalej informuje Rakúske kultúrne fórum v pozvánke k podujatiu, "rozpráva aj o novinách Jerusalem Post, hlase politicky liberálneho Izraela, v ktorých pôsobil ako šéfredaktor až do ukončenia svojej činnosti a tiež o svojich žurnalistických stretnutiach s Adenauerom a Ben-Gurionom, Brandtom, Schmidtom a Sadatom".

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.