14. 5. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Najväčší americký telekomunikačný operátor, spoločnosť Verizon Communications Inc, kupuje spoločnosť AOL za 4,4 mld. USD. Spoločnosť Verizon vidí totiž možnosti rastu v oblasti mobilných videí a cielenej reklamy. Spoločnosť AOL ponúkne práve technologické riešenia v oblasti reklamy. Spoločnosti dohodu oznámili v utorok. V čele spoločnosti AOL zostane jej súčasný šéf Tim Armstrong.
Za jednu akciu spoločnosti AOL zaplatí Verizon 50 USD. V porovnaní s pondelkovou záverečnou hodnotou akcií AOL je táto suma vyššia o 17,4 %. Rozhovory medzi spoločnosťou Verizon a AOL sa podľa Armstronga začali minulý rok v lete. Spoločnosť Verizon očakáva, že sa celá transakcia ukončí v lete tohto roka.
Spoločnosť AOL má vo vlastníctve napríklad portály Huffington Post, TechCrunch a Engadget. Reklama sa však stala hlavným zdrojom jej príjmov. Firme k tomu dopomohli akvizície platforiem automatizovanej reklamy ako napríklad Adap.tv.

Americká herečka, tanečnica a modelka Maddie Ziegler, známa spoluprácou so speváčkou Siou, si zahrá v seriáli Roztomilé mrchy (2010). Dvanásťročná rodáčka z Pittsburghu v Pensylvánii sa objaví v epizóde s názvom She's No Angel, ktorú televízia ABC Family odvysiela 30. júna.
To, že Ziegler bude hosťovať v spomínanom projekte, potešilo napríklad herečky Ashley Benson a Troian Bellisario, ktoré prostredníctvom služby Instagram zverejnili spoločné fotografie s mladou tanečnicou. „Hlavný dôvod, pre ktorý som dnes prišla do práce. Mala som možnosť nakrúcať s neuveriteľne talentovanou a úžasnou Maddie Ziegler. Viem, viem, všetci mi veľmi závidíte,“ napísala k záberu Bellisario, ktorá stvárňuje Spencer Hastings. „Toto zlatíčko,“ okomentovala fotografiu s mladou herečkou Benson, predstaviteľka Hanny Marin.
Ziegler má na oboch obrázkoch oblečená biele špinavé šaty, čo naznačuje, že by si mohla zahrať ducha mŕtveho dievčaťa. „Môže to byť niekto, kto sa v seriáli ešte neobjavil, môže to však byť aj niekto, kto tu bol po celý čas,“ povedala pre magazín People herečka Lucy Hale, ktorá stvárňuje Ariu Montgomery. Samotná Ziegler sa o úlohe v seriáli na Instagrame vyjadrila ako o splnenom sne.
V centre príbehu dramatického seriálu Roztomilé mrchy sú štyri kamarátky, ktoré čelia anonymnému nepriateľovi. Ten sa vyhráža, že odhalí ich najtemnejšie tajomstvá. Tie poznala aj ich ďalšia priateľka, ktorú však našli mŕtvu.
Maddie Ziegler môže verejnosť poznať z videoklipov k piesňam Chandelier, Elastic Heart a Big Girls Cry austrálskej speváčky Sie. V roku 2012 sa objavila v seriáli Môj nový tučný život (2009 - 2014) a tento rok sa predstavila v epizóde komediálneho projektu Austin & Ally (2011).

Spoloční vysielatelia, televízne stanice Showtime a HBO, zverejnili oficiálny počet zakúpených domácich vysielacích práv pay-per-view na druhomájový profesionálny boxerský súboj Floyd Mayweather - Manny Pacquiao. Priamy prenos z komplexu MGM Grand v Las Vegas si objednalo 4,4 milióna obyvateľov Spojených štátov amerických. Pochopiteľne, ide o jednoznačný boxerský rekord.
"Výnos len z pay-per-view prekročil 400 miliónov amerických dolárov. Keď pripočítame zárobok zo vstupeniek do MGM Grand, ďalšiu televíznu distribúciu či predaj výrobkov, udalosť dohromady vyprodukuje viac než 500 miliónov USD," priniesol špecializovaný portál Bad Left Hook spoločné stanovisko Showtime a HBO.
Lístky do MGM Grand Garden Areny sa predali dovedna za 71 miliónov amerických dolárov. Aj toto číslo výrazne prekonalo predchádzajúce maximum tohto odvetvia i mesta Las Vegas (Floyd Mayweather - Saúl Álvarez, 2013, 20 miliónov USD).

Desať najsledovanejších profesionálnych boxerských súbojov v Spojených štátoch amerických okrem Floyd Mayweather - Manny Pacquiao (2. mája 2015):

1. Oscar De La Hoya - Floyd Mayweather (2007) 2,48 milióna divákov
2. Floyd Mayweather - Saúl Álvarez (2013) 2,25 milióna
3. Lennox Lewis - Mike Tyson (2002) a Evander Holyfield - Mike Tyson II (1997, Showtime) 1,98 milióna
5. Mike Tyson - Evander Holyfield I (1996) 1,59 milióna
6. Floyd Mayweather - Miguel Cotto (2012) 1,5 milióna
7. George Foreman - Evander Holyfield (1991) 1,45 milióna
8. Oscar De La Hoya - Félix Trinidad (1999) 1,4 milióna
9. Floyd Mayweather - Shane Mosley (2010) 1,38 milióna
10. Mike Tyson - Peter McNeeley (1995) 1,35 milióna


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Britská vláda zverejnila včera dlho utajované súkromné listy princa Charlesa adresované šéfom jednotlivých vládnych rezortov. Tieto listy boli predmetom dlhodobých právnych sporov medzi britskou vládou a denníkom Guardian, uviedla agentúra AP.
Medzi odtajnenými písomnosťami spred desaťročia je aj list pre bývalého premiéra Tonyho Blaira a ďalších vysoko postavených činiteľov. Mnohé z nich sa týkajú tém ako poľnohospodárstvo, ozbrojené zložky či chov dobytka.
Bývalý generálny prokurátor Dominic Grieve podľa BBC povedal, že listy princa Charlesa vo väčšine prípadov odzrkadľujú jeho "osobné názory a presvedčenia".
Celkovo 27 súkromných listov uverejnila britská vláda na základe prehratého súdneho sporu s denníkom Guardian. Odvolací súd totiž označil vlani veto kabinetu na publikovanie listov za protiústavné. Toto rozhodnutie následne potvrdil v marci tohto roka aj najvyšší súd. Konečný verdikt v prípade padol v utorok.
Charlesove listy, napísané medzi septembrom 2004 a aprílom 2005, budú publikované s redakčnými úpravami.
Syn britskej kráľovnej Alžbety II. vydal dnes stanovisko, v ktorom obhajuje svoju korešpondenciu s členmi britskej vlády. Podľa AP sa od princa Charlesa ako od budúceho britského panovníka očakáva politická korektnosť.
Internet: http://tinyurl.com/nuzwbws (listy na stránke denníka Guardian)

Copyright © TASR 2015