5. 5. 2015

Young Audience Award

Young Audience Award


Víťaznou snímkou Young Audience Award, ktorú udeľuje Európska filmová akadémia (EFA), je talianska fantasy komédia Il ragazzo invisibile (Neviditeľný chlapec). Rozhodli o tom diváci a diváčky vo veku od 12 do 14 rokov v 25 európskych mestách, vrátane Bratislavy.
Tri nominované snímky, medzi ktorými boli aj švédsko-nemecká dráma Min lilla syster (Moja malá sestra) a írska komédia You're Ugly Too (Si príliš škaredý), premietli 3. mája v kinách vo všetkých 25 mestách. Jednotlivé poroty následne rozhodli, ktorý titul ich najviac oslovil a výsledky nahlásili prostredníctvom videokonferencie do nemeckého mesta Erfurt. Víťaza oznámili počas ceremoniálu, ktorý moderoval Thomas Hermanns. Cenu si prevzal jeden zo scenáristov snímky Il ragazzo invisibile Stefano Sardo z rúk Marion Döring. "Ďakujem vám veľmi pekne, vôbec sme to nečakali. Nakrútili sme tento film pre deti a sme naozaj šťastní, že sa im páči," uviedol Sardo. O réžiu snímky sa postaral Gabriele Salvatores.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.