20. 6. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Jessica Lange sa nebráni malej úlohe v budúcich častiach hororovej antológie American Horror Story (2011). Šesťdesiatšesťročná rodáčka z mesta Cloquet v Minnesote, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, to povedala pre portál The Wrap. "Ak by Ryan (Ryan Murphy, jeden z tvorcov seriálu, pozn. SITA) prišiel a povedal mi: Nechcela by si si zahrať malú úlohu v pár epizódach, určite by som povedala áno, ak by sa mi páčila," uviedla Lange. "Bola to skvelá spolupráca, takže by som rada pokračovala v spolupráci s ním," doplnila. O tom, že sa neobjaví v pripravovanej piatej sezóne projektu, Lange informovala v marci.
Hororový seriál American Horror Story prinášajú na obrazovky scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Seriál si od svojho uvedenia v roku 2011 pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Ďalšie štyri nominácie na túto cenu si vyslúžila Jessica Lange, pričom hneď prvú z nich sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo. Jednu nomináciu získala aj Kathy Bates, ktorá v projekte účinkuje od roku 2013. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy. Piata sezóna projektu sa na americké obrazovky dostane v októbri a zahrajú si v nej Matt Bomer, Lady Gaga, Evan Peters, Max Greenfield, Sarah Paulson, Cheyenne Jackson, Angela Bassett či Kathy Bates.
Jessica Lange zaujala v roku 1976 vo filme King Kong a medzi ďalšie známe snímky, v ktorých si zahrala, patria Poštár zvoní vždy dvakrát (1981), Frances (1982), Hracia skrinka (1989), Mys hrôzy (1991), Noc a mesto (1992), Rob Roy (1995), Sesternica Beta (1998), Pokrvné puto (1998), Titus (1999), Veľká ryba (2003), Zlomené kvety (2005), Nechoď klopať na dvere (2005) alebo Manželský sľub (2012). Na konte má dva Oscary - z roku 1983 za vedľajšiu rolu vo filme Tootsie (1982) a z roku 1995 za hlavnú úlohu v romantickej dráme Operácia Blue Sky (1994), pričom za oba filmy získala aj Zlaté glóbusy. Toto ocenenie jej udelili aj za výkon v spomínanom King Kongovi a dráme Električka zvaná túžba (1995). Na konte má aj tri ceny Primetime Emmy. Je vyslankyňou dobrej vôle UNICEF.

Dlho pripravovaná filmová adaptácia seriálu Kojak (1973 – 1978) má nového scenáristu. Postará sa o to Philip Gawthorne, ktorý v minulosti spolupracoval na seriáli EastEnders (1985) alebo Casualty (1986). Gawthorne nahradí doterajších scenáristov Neala Purvisa a Roberta Wadea, známych pre prácu na bondovkách Jeden svet nestačí (1999), Casino Royale (2006) či Skyfall (2012).
Filmovú verziu príbehu o poručíkovi Theovi Kojakovi plánuje od roku 2012 nakrútiť spoločnosť Universal Pictures. Titulnú úlohu má stvárniť Vin Diesel, ktorý je aj jedným z producentov projektu. Očakáva sa, že Universal Pictures postupne nakrúti celú sériu príbehov o detektívovi. Dátum začiatku nakrúcania ani meno režiséra nie sú zatiaľ známe.
V pôvodnom seriáli Kojak stvárnil titulnú úlohu Telly Savalas, čo mu vynieslo štyri nominácie na Primetime Emmy, z ktorých jednu premenil na cenu. Rovnako ho štyri razy nominovali na Zlatý glóbus, pričom sošku získal dvakrát. V sérii si tiež zahrali Dan Frazer, Kevin Dobson, George Savalas či Mark Russell. Seriál získal dve nominácie na Zlatý glóbus, pričom jednu premenil na víťazstvo. Po ukončení seriálu vznikla ešte séria televíznych filmov, z ktorých posledný odvysielali v novembri 1991. V roku 2005 sa na televízne obrazovky dostal rovnomenný remake seriálu, v ktorom si hlavnú úlohu zahral Ving Rhames.ä

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.