21. 6. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Obľúbený seriál Hra o tróny (2011) má novú kostýmovú návrhárku. Je ňou April Ferry, ktorá nahradila Michele Clapton po jej odchode z projektu po ukončení piatej sezóny série. Ferry, ktorá získala Primetime Emmy za kostýmy v seriáli Rím (2005–2007) a za snímku Maverick (1994) ju nominovali na Oscara, navrhne kostýmy pre šiestu sezónu, ktorá má na televíznych obrazovkách odštartovať v apríli na budúci rok.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina.
April Ferry sa ako kostýmová návrhárka okrem spomínaných titulov podieľala aj na ako napríklad snímkach Flubber - roztržitý profesor (1997), Donnie Darko (2001), Terminátor 3: Vzbura strojov (2003), Box (2009) či Jurský svet (2015).

Panarabská spravodajská televízia al-Džazíra oznámila, že popredného reportéra jej vysielania v arabskom jazyku zadržali v Nemecku na základe zatykača vydaného Egyptom.
Anglická stanica al-Džazíry uviedla, že zadržaným je novinár Ahmad Mansúr. Toho odsúdili v Egypte v neprítomnosti na 15 rokov väzenia pre obvinenia z toho, že v roku 2011 na námestí Tahrír v Káhire údajne mučil právnika. Mansúr i televízia to popierajú, píše agentúra AP.
Hovorca nemeckej polície sa o Mansúrovi nezmienil menom, povedal len, že na berlínskom letisku Tegel zadržali 52-ročného novinára s egyptským a britským občianstvom. Dodal, že novinára zadržali pred tým, ako nastúpil na let do katarskej Dauhy, a že prokuratúra sa bude záležitosťou zatykača voči jeho osobe zaoberať v nedeľu.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.