10. 6. 2015

RADA RTVS

RADA RTVS
Rada Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) na dnešnom zasadnutí prerokovala a vzala na vedomie informáciu o letnej vysielacej štruktúre, na ktorú prechádza rozhlasové a televízne vysielanie RTVS od 29. júna do 30. augusta.
Z materiálu vyplýva, že televízna Jednotka bude aj v lete vysielať v pondelok večer Európske kinofilmy, v utorok to najlepšie z relácie Nikto nie je dokonalý a Slovensko chutí, streda bude patriť seriálom, štvrtkový večer kastovým filmom, piatky budú vyhradené už tradične zábave. Počas leta v sobotu nahradia tradičné relácie romantické filmy, v nedeľu to budú akvizičné seriály. Populárny Dámsky klub bude mať prázdniny, vo víkendovom vysielaní to budú najlepšie epizódy magazínov Postav dom, zasaď strom, Nebíčko v papuľke, Tajomstvo mojej kuchyne, Hurá do záhrady či Slovensko a Svet v obrazoch.
Leto 2015 na Dvojke si pripomenie Sviatok sv. Cyrila a Metoda, ponúkne prenos z Folklórneho festivalu vo Východnej aj ďalších festivalov v rámci Folklórneho leta s RTVS, prenos z Tour de France, nezabudne na jubileá slovenských televíznych tvorcov, výročie SNP aj iné výročia a pamätné dni. Program Leto s telkou je určený pre deti, letné podvečery na Dvojke budú patriť seriálovej pôvodnej televíznej dramatike z archívu.
V rozhlasovom vysielaní nebude počas leta v Rádiu Slovensko vysielaná Nočná pyramída, ktorú nahradí hudba, letný charakter bude mať Ranná päťka a Príbeh na týždeň. Prázdninovú prestávku budú mať relácie Z prvej ruky a Sobotné dialógy. Vec verejná, Pálenica, Dvojbodky či Encyklopédia spravodlivých budú reprízované. Novinkou od konca júna bude živé Vysielanie z terasy pod pyramídou. Rádio Regina okrem tradičných formátov Portréty, Dobrá rada nad zlato či Občiansky klub pridáva aj nové seriály, medzi nimi Pramene a studničky, Na bicykli po západnom Slovensku, Dedina roka, Štúrovci, Prázdniny na 49. rovnobežke či Folklórne leto s Rádiom Regina 2015. Radio Slovak International (RSI) ponúkne poslucháčom v zahraničí viac potuliek po Slovensku, viac Leta v múzeách a galériách, predstaví pamiatky a skanzeny. Rádio Devín sa v lete sústredí na relaxačné a dovolenkové počúvanie, letnú štruktúru programovej služby Rádio_FM ovplyvní predovšetkým letné hudobné vysielanie. Programová štruktúra Rádia Patria sa počas letných mesiacov nemení, na letné obdobie bude reagovať len obsahovými zmenami.
Televízna Jednotka a Dvojka sa budú počas leta venovať deťom. "Zachováme všetky bloky, ktoré máme, pridávame aj niektoré navyše. Veľmi pozitívny ohlas je na veľké detské predstavenie, ktoré vysielame každý podvečer v lete od 18.45 h. Ten nám tento rok nenaruší žiaden veľký športový event, takže celým letom sa ponesie toto podvečerné pásmo, ktoré v ešte rozšírenej forme budeme dávať nasledujúci deň predpoludním. Na Jednotke sú zachované všetky vysielacie časy vrátane soboty a nedele," povedal pre TASR riaditeľ Sekcie programových služieb STV Tibor Búza.
"Tak ako sa zletní hudba na Rádiu Slovensko, viac folklóru bude v Rádiu Regina a na Devíne sme sa rozhodli pre operetu. Bude to prvýkrát, čo dostane opereta takýto veľký priestor. Tak ako mnohých potešia muzikálové melódie, tak aj opereta si nájde veľa svojich poslucháčov. Takýto žáner bude na leto pre Rádio Devín veľmi vhodný," dodal pre TASR riaditeľ Sekcie programových služieb SRo Vincent Štofaník.

Copyright © TASR 2015