3. 6. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Už v oddnes dňoch absolvujú v Banskej Štiavnici trojdňový workshop mladí reportéri pre životné prostredie. V dňoch od 3. do 5. júna budú hľadať riešenia pre minimalizáciu odpadu a rozvíjať zručnosti v žánroch reportážny článok, fotografia a video.
"Na workshope sa zúčastnia reportéri vo veku 11 až 18 rokov, ktorí sa umiestnili na 1. až 3. mieste v súťaži Mladých reportérov pre životné prostredie, spolu 32 reportérok a reportérov a 10 pedagógov z desiatich škôl z celého Slovenska," informoval za organizátorov Richard Medal.
Mladí reportéri budú počas workshopu skúmať miestne odpadové problémy, ktoré trápia obyvateľov Banskej Štiavnice a pokúsia sa navrhnúť riešenia. Okrem práce v teréne s diktafónom, fotoaparátom či kamerou budú súčasťou programu aj odborné prednášky a praktické workshopy. Reportérov budú pri práci viesť odborníci z praxe. V rámci praktickej časti navštívia zberný dvor v Banskej Štiavnici a vyskúšajú si prácu pri triediacej linke.
Úlohou mladých reportérov bude využiť všetky získané poznatky a nové zručnosti pri spracovaní reportérskych výstupov na zvolenú tému spojenú s minimalizáciou odpadu. Prehliadka článkov, fotografií a videí, ktoré vzniknú počas workshopu, sa uskutoční vo štvrtok 4. júna o 13.30 h v seminárnej miestnosti hotela Grand Matej.
Reportérsky workshop v Banskej Štiavnici je vyvrcholením už 3. ročníka kampane LITTER LESS pre menej odpadu, ktorú zastrešuje Nadácia pre environmentálne vzdelávanie (FEE) a koordinuje medzinárodná kancelária programu Young Reporters for the Environment. Slovenským koordinátorom kampane je Centrum environmentálnych aktivít v Trenčíne.

Copyright © TASR 2015