31. 7. 2015

B. Škripek: Nahota na predaj pokračuje

B. Škripek:
Nahota na predaj pokračuje




Europoslanec Branislav Škripek ani v lete nebude zaháľať. Počas letných mesiacov bude pokračovať v kampani Nahota na predaj.
Jej cieľom je ochrana detí pred nevhodným mediálnym obsahom. "V našej krajine máme slobodu. Platí to aj v obliekaní. Naša kultúra nám neprikazuje, čo si máme obliecť a čo nie. Máme slobodu výberu," vysvetľuje Branislav Škripek. Zdôrazňuje však nutnosť zodpovednosti. "Sloboda prináša aj zodpovednosť. A preto na uliciach nevidíme nahých ľudí. Prečo však dovolíme, aby sme mali takto zobrazených ľudí v denníkoch a v mediálnom priestore, ktorý je rovnako verejný ako ulica?" pýta sa Škripek.
Počas letných mesiacov chce vyzbierať zvyšných 27.000 podpisov, ktoré chýbajú do 100.000, ktoré už má. "S petíciou pôjdeme do NR SR a budeme žiadať zmenu legislatívy tak, aby boli chránené naše deti," hovorí Branislav Škripek (OĽaNO). Návrh zákona bude upravovať zobrazovanie nahoty v tlači spôsobom, že pokiaľ bude na titulných stranách či vo vnútri nevhodný obsah pre deti, tlač bude musieť byť označená ako erotická. A následne nebude môcť byť vystavená vo výkladoch stánkov či obchodov.
"Za výchovu svojich detí sú v prvom rade zodpovední rodičia. Preto nechcem, aby boli slovenské deti nútené pozerať sa na erotický obsah. Samozrejme, kto chce erotické veci, nech si ich vyhľadá, je to jeho slobodná voľba. Ale nech to nie je v našom spoločnom verejnom priestore, pred zrakmi detí a mladých, a tých, ktorým to vadí," dopĺňa Branislav Škripek.
Branislav Škripek spolu so svojím tímom bude aj na viacerých podujatiach. Petíciu "Nahota na predaj" bude možné podpísať a tiež sa osobne stretnúť s europoslancom na týchto akciách:
Poprad - P15 (Národné stretnutie mládeže) 1.8.2015
Kráľova Lehota - Campfest 06. 08. - 09. 08. 2015

Petičné hárky je však možné aj vytlačiť zo stránky www.nahotanapredaj.sk a podpísané poslať na adresu: Kancelária poslanca Európskeho parlamentu Branislava Škripeka, Zámocká 16, 811 01 Bratislava.


TASR o tom dnes informovala Elena Burešová z kancelárie europoslanca Branislava Škripeka.