21. 7. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Na maratón rozhlasového vysielania pozýva Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) v stredu 22. júla na terasu budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej 1 v Bratislave. Od 8:00 do 22:00, okrem páuz od 13:00 do 14:00 a od 19:00 do 20:00, tu na všetkých čaká živé vysielanie Rádia Slovensko, Rádia Regina, Rádia Devín a Rádia_FM. Digitálne okruhy Slovenského rozhlasu (SRo) Rádio Junior a Rádio Litera pre svojich priaznivcov pripravili od 16:00 do 19:00 odposluchy. Konkrétne od 16:00 do 17:00 zaznie rozprávka Tri zlaté vlasy deda Vševeda a následne román Hermana Melvillea Biela veľryba. Celkovo verejnoprávny rozhlas ponúkne na terasách tzv. obrátenej pyramídy osem a pol hodín živého vysielania - spravodajstva, publicistiky, rozhovorov so zaujímavými hosťami, medzi iným krátko popoludní špeciálne vydanie Z prvej ruky. Agentúru SITA o tom informoval PR manažér RTVS Juraj Kadáš.
Živé vysielanie SRo z terás obratnej pyramídy, na ktorých možno nájsť kaviareň, komunitnú záhradu i tieň, odštartuje o 8:00 Rádio_FM. Program Ráno na eFeMku avizuje rozhovor a hudobné vstupy kapely Bad Karma Boy. O 9:00 vstúpi do živého vysielania Rádio Regina so svojím magazínom, napríklad i na tému, aké nové plodiny prináša zmena klímy v poľnohospodárstve. Rádio Slovensko ponúkne spomínané špeciálne vydanie Z prvej ruky od 12:30 do 12:57. Moderátor Michal Katuška v ňom s vyslanou redaktorkou RTVS v Aténach Tamarou Lištiakovou a analytikom prediskutuje situáciu v Grécku, medzi iným rozoberú aký vplyv majú úsporné opatrenia na bežných Grékov. Spravodajstvo po pauze vystrieda od 14:00 do 16:00 Rádio Devín, vo vysielaní ktorého Zuzana Golianová prezradí viac o aktuálnom filmovom dianí. Až do 20:00 čakajú návštevníkov rozhlasovej terasy odposluchy internetových rádií Junior a Litera. Od 20:00 a do 22:00 sa naživo z terasy SRo opäť prihlási Rádio Slovensko. Jeho vysielanie na tému Hry povedú moderátorky Zuzana Šebestová a Sandra Vychlopenová. Viac podrobností o živom vysielaní SRo možno nájsť na internetovej adrese: http://slovensko.rtvs.sk/clanky/kultura/85255/maraton-vysielania-zo-zahrady-pod-pyramidou.
V komunitnej záhrade na terase SRo možno každú nedeľu až do 13. septembra vždy o 21:15 vidieť kvalitný film. RTVS tu totiž 19. júla odštartoval prvý ročník Letného kina. V ponuke sú tituly z distribučných spoločností Film Europe Media Company a Asociácie slovenských filmových klubov, ako sú tragikomické argentínsko - španielske Divoké historky, írska dráma Akoby som tam nebola, dokument o Amy Winehouse "Amy" či severský horor Keď zvieratá snívajú a ďalšie. Leto v komunitnej záhrade, ktorú udržiava a prevádzkuje OZ Jedlé mesto, prinesie po stredajšom živom vysielaní rádií SRo už vo štvrtok 23. júla koncert skupiny Polemic. Na terasu sa presunie i Letná Demovnica FM live Rádia_FM, ktorá bude hľadať nových doteraz neobjavených hudobníkov a kapely. Vstup na všetky podujatia Pod pyramídou je voľný. Viac informácií o programe Letného kina možno nájsť na - http://www.rtvs.sk/televizia/clanky/84740/letne-kino-pod-pyramidou.
Terasu pod obrátenou pyramídou SRo otvorili vlani 16. septembra. Miesto, ktoré bolo pre verejnosť roky uzavreté, ponúka posedenie na čerstvom vzduchu, kaviareň a pravidelne aj kultúrny program. Projekt spolu s RTVS pripravilo občianske združenie Jedlé mesto.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.