24. 7. 2015

Zomrel James L. White

Zomrel James L. White

Vo veku 67 rokov zomrel James L. White, scenárista životopisného filmu o spevákovi Rayovi Charlesovi s názvom Ray (2004). Podľa jeho právneho zástupcu Matthewa H. Savera skonal vo štvrtok doma v Santa Monice v dôsledku komplikácií spôsobených rakovinou pečene a pankreasu. Zanechal po sebe manželku Elizabeth, dcéry Monee a Martinu a syna Jimmyho.
James L. White si za scenár spomínaného filmu Ray vyslúžil nomináciu na cenu BAFTA a získal Satellite Award. Režisér snímky Taylor Hackford, ktorý sa podieľal aj na tvorbe príbehu oceňovanej drámy, označil Whitea za milého chlapíka a úžasného scenáristu. "Jeho postrehy, ktoré získal ako černoch vyrastajúci na juhu, v Kentucky, mali neoceniteľný prínos pre scenár snímky Ray," dodal Hackford.
White mal pred smrťou rozpracované dva projekty. Jedným z nich je životopisný film Empress of the Blues o speváčke Bessie Smith. Druhá snímka, ktorá zatiaľ nemá názov, by sa mala zamerať na životný príbeh speváčky a klaviristky Dinah Washington.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.