12. 8. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Peter Gallagher bude účinkovať v seriáli Dobrá manželka (2009) z dielne televízie CBS. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Päťdesiatdeväťročný rodák z New Yorku stvárni právnika Irvinga Carvera. Diváci a diváčky ho budú môcť vidieť v siedmej sezóne, ktorej prvú časť odvysielajú 4. októbra. Okrem Gallaghera sa v novej sérii predstavia aj Jeffrey Dean Morgan, Margo Martindale, Julianna Margulies, Christine Baranski, Matt Czuchry, Alan Cumming či Zach Grenier.
Peter Gallagher odštartoval kariéru v roku 1980, keď sa objavil vo filme Manažér Taylora Hackforda. Hral i vo filmoch Sex, lži a video (1989), Kým si spal (1995), Skryté zlo (1995), Americká krása (1999), Tanec s vášňou (2000), Varieté (2010) či Let’s Dance: Revolution (2012). Známy je aj vďaka televíznym filmom a seriálom ako O.C. California (2003 – 2007) alebo Californication - Orgie v Kalifornii (2007 – 2014), v ktorom účinkoval v roku 2009.

Americká spoločnosť 20th Century Fox Television oznámila, že seriál Prison Break: Útek z väzenia (2005 - 2009) bude pokračovať novou limitovanou sériou. Tá bude mať desať epizód, pričom tvorca a výkonný producent Paul Scheuring momentálne píše scenár prvej.
Nové diely sa budú odohrávať niekoľko rokov po udalostiach zo štvrtej série, pričom sa v nich predstavia obe hlavné postavy - bratia Michael Scofield (v podaní Wentwortha Millera) a Lincoln Burrows (Dominic Purcell), a to aj napriek tomu, že Michael Scofield v záverečnom filme Prison Break: The Final Break (2009) zomrel. Prezidentka 20th Century Fox Television Dana Walden však uviedla, že nová séria poskytne "logické a uveriteľné vysvetlenie, prečo je stále nažive". Okrem Scofielda a Burrowsa sa v pokračovaní seriálu, ktorý má na konte napríklad dve nominácie na ocenenie Zlatý Glóbus, objavia aj niektoré ďalšie pôvodné postavy.


Americký herec, režisér, scenárista a producent Jon Cryer, známy najmä ako chiropraktik Alan Harper zo sitkomu Dva a pol chlapa (2003 - 2015), sa predstaví v seriáli NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (2003). Päťdesiatročný rodák z New Yorku stvárni uznávaného chirurga, doktora Tafta, do rúk ktorého zveria život postreleného agenta Gibbsa v podaní Marka Harmona. Objaviť by sa mal v troch epizódach očakávanej trinástej sezóny, ktorej prvú časť odvysiela televízia CBS 22. septembra.
„Tá rola prišla veľmi rýchlo. Zavolali mi, keď som vlakom cestoval na Comic-Con do San Diega a do týždňa som už bol na pľaci. Takže na prípravu som nemal veľa času. Strávil som deň s chirurgom, ktorý mi potom pomáhal aj počas nakrúcania. V skutočnosti boli všetci pri operačnom stole vyškolení zdravotníci. Takže ja, ktorý som tam mal byť za najväčšieho odborníka, som bol nakoniec ten, kto nevedel, čo má robiť,“ uviedol Cryer. Doktor Taft je podľa neho sarkastický, no dobrý chlap. Najviac sa vraj teší na to, ako sa vyvinie vzťah Tafta a Gibbsa. „Nie je to typ človeka, ku ktorému by Gibbs inklinoval,“ zdôvodnil Cryer.
Herec tiež prezradil, že je fanúšikom seriálu už od jeho začiatku a vždy bolo jeho snom, objaviť sa v ňom. „Miloval som ho od prvej sezóny. Chcel som si zahrať niekoho, kto by zvláštnym spôsobom zomrel hneď v prvých dvoch minútach šou. Potom by som sa objavil na Duckyho pitevnom stole. Bolo by to skvelé! Keď som si prvý raz prečítal scenár, uvedomil som si význam mojej postavy a pomyslel som si ‘Dobrý Bože, čo zo ‘Chcem vtipne zomrieť v prvých dvoch minútach‘, si nepochopil?!’,“ vyjadril sa.
Jon Cryer, celým menom Jonathan Niven Cryer, debutoval na striebornom plátne v roku 1984 v romantickej komédii Taká vydarená aféra. Zahral si tiež v snímkach ako Kráska v ružovom (1986), Domáci front (1987), Horúce strely (1991) či Deadline (2010). Rola Alana Harpera mu vyniesla sedem nominácií na televízne ceny Primetime Emmy, pričom dva razy sa mu podarilo prestížnu trofej získať. Od roku 2011 má svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.


Kriminálny seriál Sherlock (2010) budú nakrúcať, kým sa na projekte budú chcieť podieľať predstavitelia hlavných postáv, herci Benedict Cumberbatch a Martin Freeman. Vyhlásil to jeden z autorov seriálu Steven Moffat, pričom uviedol, že s ďalšími sezónami počíta aj jeho spolutvorca, výkonný producent a predstaviteľ Mycrofta Holmesa, Mark Gatiss. "Nemyslím si, že to ukončíme my. Myslím, že to bude na Benedictovi a Martinovi. Šou, samozrejme, nemôžeme robiť bez nich a oni obaja vravia, že chcú pokračovať, kým to bude dobré. Rád by som videl, ako starnú - nie preto, že by som bol sadista, ale preto, že by bolo zaujímavé vidieť ich v tradičnejšom veku ich postáv, teda ako päťdesiatnikov. Sú omnoho mladší ako pôvodní hrdinovia," skonštatoval Moffat.
Nové epizódy obľúbeného seriálu chcú začať nakrúcať na jar 2016. Ešte predtým sa však fanúšikovia a fanúšičky projektu dočkajú špeciálu, ktorý sa bude odohrávať v 19. storočí. Televízia BBC by ho mala odvysielať tento rok cez Vianoce. "Nikdy sme nepovedali, že ide o vianočný špeciál. Určitým spôsobom však bude súvisieť s Vianocami," uviedla Moffatova manželka, producentka Sue Vertue. Vysvetlenia, prečo sa hlavní hrdinovia ocitnú v 19. storočí, sa podľa Moffata diváci a diváčky nedočkajú. "Nikdy sme sa neobťažovali vysvetľovaním, čo robia v modernom Londýne, tak prečo by sme mali objasňovať, čo robia vo viktoriánskom Londýne, keď práve tam by mali byť," doplnil Moffat.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala BBC po dvoch rokoch čakania v januári minulého roka. Dátum premiéry štvrtej sezóny zatiaľ nie je známy, na televízne obrazovky by sa však mohla dostať v roku 2016. Vlani získal seriál sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu.

V šiestej sezóne seriálu Hra o tróny (2011) sa predstaví aj anglický herec Ian McShane. Tvorcovia zatiaľ neprezradili, akú postavu 72-ročný rodák z Blackburnu stvárni. Ako však pre magazín Entertainment Weekly uviedol nemenovaný zdroj z prostredia seriálu, McShaneova postava síce nebude na obrazovke často, no bude dôležitá.
Ian McShane je známy napríklad zo seriálov Lovejoy (1986 - 1994), Deadwood (2004 - 2006) a Kings (2009) či ako pirát Blackbeard z filmu Piráti Karibiku 4 - V neznámych vodách (2011). Okrem toho si zahral v snímkach ako Návrat na vrchol (2006), Snehulienka a lovec (2012) alebo Hercules (2014).
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny, ktorú televízia HBO vysielala od apríla do júna, sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.