31. 8. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Zahraničné vysielanie RTVS po prvýkrát počas takmer 23 rokov svojej existencie vstúpilo do slovenského éteru. „Tento krok je súčasťou našej stratégie rozširovať mediálne služby RTVS. Z našich analýz vyplýva, že cudzinci v Bratislave a okolí majú záujem získavať informácie o dianí na Slovensku v cudzích jazykoch,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. V rozhovore pre RSI ďalej povedal, že nejde o experiment ani o vysielanie spojené s konkrétnou udalosťou. Táto služba je skôr prekvapením, od ktorého očakáva trvalé usadenie v slovenskom éteri.
RSI denne prináša informácia o tom, čím žije Slovensko, a predstavuje našu krajinu hlavne poslucháčom, ktorých materinským jazykom nie je slovenčina, keďže okrem slovenského jazyka vysiela v ďalších piatich svetových jazykoch – angličtine, nemčine, francúzštine, ruštine a španielčine.
„Spustenie terestriálneho vysielania na Slovensku vítame a očakávame rýchlu odozvu poslucháčov na mediálny obsah, ktorý pripravujeme. Verím, že k ohlasom z Prahy, New Yorku, Paríža, Tokia a mnohých ďalších kútov sveta, ktoré oceňujú pôvodnosť informácií o Slovensku, sa pripoja aj tie z Bratislavy a okolia,“ povedala šéfdramaturgička programovej služby RSI Mária Mikušová.

Doplňujúce informácie o RSI http://rsi.rtvs.sk/ https://www.facebook.com/RadioSlovakiaInternational https://www.facebook.com/RsiEnFrancais https://www.youtube.com/user/EnglishSectionRSI RSI môžete počúvať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie iRádio RTVS http://aplikacie.rtvs.sk/