17. 8. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Krajania žijúci v zahraničí budú môcť aj v tomto roku absolvovať Letnú školu žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského (FiF UK) v Bratislave. Týždňový novinársky kurz slávnostne otvoria na pôde Katedry žurnalistiky FiF UK v pondelok 17. augusta.
"Krajanskí žurnalisti z Chorvátska, Nemecka, Rumunska, Ruska a Srbska absolvujú kurzy vedené pedagógmi katedry žurnalistiky, zamerané na aktuálnu mediálnu scénu," informovala TASR Eva Bachletová z Katedry žurnalistiky FiF UK. Pripomenula, že tohtoročná Letná škola žurnalistiky je zameraná na 200. výročie narodenia Ľudovíta Štúra, čomu sa prispôsobia aj prednášky, workshopy a praktická časť kurzu.
"Účastníci letnej školy pripravia spolu so svojimi lektormi zborník zameraný na jubilejný rok Ľudovíta Štúra, ako aj televízne, rozhlasové a printové novinárske prejavy," vysvetlila Bachletová. Štúrovský motív zvýraznia aj exkurzie účastníkov kurzu na pamätné miesta spojené so Štúrovcami, ako napríklad Bratislavský hrad či mestá Modra, Devín i Uhrovec.

Copyright © TASR 2015