1. 9. 2015

HOVORCA ROKA 2015

HOVORCA ROKA 2015

Internetová anketa na stránke www.mojhovorca.sk dnes odštartovala. Každý hlasujúci novinár môže udeliť len jeden hlas niektorému z nominovaných hovorcov v každej z troch stanovených kategórií – štátna správa, samospráva a komerčný sektor. Hlasovanie potrvá do 21. septembra 2015 a jeho výsledkom bude 5 nominovaných hovorcov v každej kategórii. Ich kvality bude následne posudzovať odborná porota, ktorá vyberie víťaza kategórie. Najlepších hovorcov za rok 2015 organizátori slávnostne vyhlásia na Made in Media party 9. októbra 2015 v Bratislave.
Pri každom mene hovorcu na www.mojhovorca.sk bude aj tento rok zoznam jeho výstupov za posledný mesiac v médiách. Tie generuje monitorovací systém WebReport.sk, ktorý poskytla Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR). Hlasovanie na internete budú organizátori promovať na Facebooku. „Zacielime na jednotlivé redakcie tak, aby sa špeciálne posty o hlasovaní aj o programe akcie zobrazovali len našej cieľovej skupine,“ vysvetlila Zuzana Tichá z agentúry Made in Media.
Tento ročník je podľa organizátorov výnimočný. „Oslavujeme 10. výročie vzniku Asociácie hovorcov Slovenska aj Made in Media party a pripravujeme pre hostí zaujímavý program,“ povedala Zuzana Tichá. „Slávnostné vyhlásenie najlepších hovorcov roka 2015 spríjemní svojím koncertom legendárna hudobná skupina Vidiek, ktorá na podujatí pokrstí aj svoj nový album. Už tradične sú pre všetkých účastníkov pripravené obľúbené súťaže a niekoľko prekvapení. Akciu bude moderovať populárny Slavo Jurko,“ dodala.

Spevák skupiny Vidiek Ján Kuric sa už na krst veľmi teší a je rád, že sa ho podarilo spojiť s Made in Media party. „Profesijná akcia pre novinárov je ideálnym štartom pre uvedenie nášho nového albumu „Vidiek s oblohou“, ako aj na odprezentovanie nášho októbrového turné po Slovensku.“ Na turné „Načo pôjdem domov Tour 2015“ budú vystupovať skupiny Čechomor a Vidiek s Pacora Triom v štyroch mestách: Košice (14. 10.), Banská Bystrica (15. 10.), Trenčín (21. 10.) a Bratislava (22. 10.). Podrobnejšie informácie o turné sa nachádzajú na www.skupinavidiek.sk.
Predseda Asociácie hovorcov Slovenska Milan Vanga predpokladá, že tento jubilejný ročník priláka na akciu rekordný počet hostí. „Atraktivita tejto privátnej profesijnej akcie každým rokom stúpa a dovolím si povedať, že je to jediné podujatie svojho druhu, na ktoré sa novinári aj hovorcovia tešia doslova celý rok.“ Novinárska anketa je podľa Vangu príležitosťou pre ocenenie profesionality a kvalít hovorcov, vďaka čomu sa v sektore každoročne určuje akýsi benchmark toho, čo má stelesňovať funkcia hovorcu. „Cieľom Asociácie hovorcov Slovenska je vzdelávať hovorcov a kvalitatívne posúvať túto náročnú profesiu stále vyššie. Anketa Hovorca roka je preto ideálnou príležitosťou poukázať na tých hovorcov, ktorí svoju prácu robia dobre, čo môžu najobjektívnejšie posúdiť nielen samotní novinári, ale aj odborná porota pozostávajúca zo šéfredaktorov a ľudí z PR a komunikačného biznisu.“
Hovorcu roka každoročne vyhlasuje Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) na privátnej Made in Media party, ktorú organizuje rovnomenná agentúra. Hovorcov môže do internetovej ankety nominovať verejnosť, organizátori, ale svoju nomináciu môžu poslať aj sami, a to pred aj počas trvania hlasovania.
Právo na nomináciu v internetovej ankete www.mojhovorca.sk má každá osoba, ktorá počas predchádzajúcich 12 mesiacov (počas celého obdobia alebo aspoň na istý čas) verejne zastupovala organizáciu Samosprávy alebo neziskového sektora, Štátnej správy alebo štátneho sektora, Privátneho a komerčného sektora. AHS môže, ale nemusí podľa štatútu udeliť titul TOP Hovorca roka 2015 pre absolútneho víťaza za všetky kategórie spolu.